AK Parti’li Kula Belediye Başkanı Selim Aşkın, belediyenin devam eden yatırımlarını yerinde inceleyerek, çalışmalar hakkında bilgi aldı. Kula’da yapımı devam eden hayvan ve zahire alanındaki hafriyat çalışmalarını denetleyen Başkan Aşkın, bazı okulların bahçelerindeki oyun alanlarını genişletmek için yürüttükleri çalışmaları da yerinde inceledi.
Manisa’nın Kula İlçesi’nde yeni yapılacak olan hayvan ve zahire alanı için başlatılan hafriyat çalışmalarını inceleyen Kula Belediye Başkanı Selim Aşkın, Kula'nın günümüz şartlarına uygun bir hayvan ve zahire alanına ihtiyaç duyduğunu ileri sürdü. Aşkın, 150 dönümlük arazi üzerinde 74 dükkan için 35 bin 650 metrekare hafriyat çalışmalarına başladıklarını kaydetti. Alanda şehir merkezinde dağınık halde bulunan inşaat malzemecisi, kömürcü, zahireci gibi işkollarını 80 araçlık otopark alanına sahip toplu site haline getirileceğini belirten Aşkın, “Yaptığımız plan çalışmasında yeni hayvan pazarı alanı 8 bin 900, 20 inşaat malzemecileri iş yeri için 11 bin 100, 38 zahireci dükkanı için 9 bin 500, 16 kömürcü dükkanı için 2 bin 700, soğuk hava deposu için bin 550, toprak analiz labarutuvarı için 1200 ve sosyal tesis için de 700 metrekare yer ayrıldı” dedi.
Kula Belediye Başkanı Selim Aşkın, yıllardır şehir içerisinde dağınık bir şekilde hizmet veren ve sorunlar yaşayan zahire esnafının yeni yapılacak olan işyerleri ile birlikte problemlerin çözüme kavuşacağını ifade etti.
BELEDİYE’DEN OKULLARA DESTEK
Kula Belediyesi Fen İşleri ekipleri, bazı okulların yetersiz kalan oyun bahçelerinde düzenleme çalışmalarına başladı. Fen işleri ekiplerinin 4 Eylül Ahmet-Sabahat Özmen İlköğretim okulu bahçesinde fazla olan alanları iptal ederek alan genişletme çalışması yaptıkları bildirildi. Başkan Selim Aşkın, göreve geldikleri günden itibaren okulların ihtiyacı olan her türlü çalışmaya destek olduklarını ifade ederek Manisa Valiliği, İl Özel İdaresi ve hayırseverler ile birlikte birçok okul binası ve yurt inşaa ettiklerini söyledi.
Hasan YİĞEN / KULA, ()
FOTOĞRAF