BURDUR Belediye Başkanı Sebahattin Akkaya, kentsel dönüşüm projesi çalışmaları hakkında Sinan, Tepe ve Karasenir mahallelerinde vatandaşlara bilgi verdi.

Burdur Belediye Başkanı Sebahattin Akkaya, Bakanlar Kurulu Kararı ile riskli alan edilen Sinan, Tepe ve Karasenir mahallelerinde vatandaşlarla bir araya gelerek uygulanacak olan kentsel dönüşüm projesi hakkında bilgi verdi. Başkan Akkaya, kentsel dönüşüm konusunun bazı kesimler tarafından istismar edildiğini vurguladı. Başkan Akkaya, "Bize inanın. Evleriniz kesinlikle elinizden alınmayacak. Sizleri mağdur etmeyeceğiz. 'Evleriniz zorla boşaltılacak, bedelleri belediyenin belirlediği rayiç üzerinden ödenecek' gibi yalan yanlış şeyler söylendi. Bunlara inanmayın. Rahat olun. Evlerinizde rahat bir şekilde oturun" dedi.

DANIŞMAN FİRMA ÇALIŞMA YAPACAK

Karasenir, Tepe ve Sinan mahallelerinin Bakanlar Kurulu kararıyla 'riskli' alan ilân edildiğini kaydeden Akkaya "Biz Burdur Belediyesi olarak hemşehrilerimizi düşündüğümüz için buralardaki kentsel dönüşümü gerçekleştirmek amacıyla Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan yetki aldık" dedi. Danışman firmanın 3 mahallede çalışma yapacağını vurgulayan Akkaya, "Öncelikle bu 3 mahallede imar plânı ve jeolojik etüt yapılacak. Fay hatları belirlenecek. Konutlar nereye yapılacak, yeşil alanlar, sosyal donatı alanları belirlenecek, evlerin yapılacağı yerler belirlenecek. Bütün bunlar bittikten sonra mülk sahipleri ile masaya oturularak anlaşma yoluna gidilecek. Anlaşmadan bir şey yapılmayacak" dedi.

Toplantıya katılan AK Parti Burdur Milletvekili Bayram Özçelik' ise "Türkiye'nin yerelden yönetimi ile ilgili önemli adımlar atıldı. Her şeyin Ankara'dan yapıldığı bir ülke olmaktan çıkmaya çalışıyoruz. Yerele daha fazla imkan vereceğiz. Belediyelere çok daha fazla yetki vereceğiz" dedi. (FOTOĞRAFLI)