ANTALYA Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, göreve geldiği zaman mal varlığını açıkladığını, o varlığın şimdi azaldığını belirterek, "AKP'lilerin mal varlığını açıkladığını duydunuz mu? Açıklayamazlar. Çünkü onların mal varlığı hep artıyor, hem de hızlı biçimde artıyor" dedi.
Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, CHP'nin Demre Belediye Başkanı adayı Yusuf Kapar'ı tanıtım mitingine katıldı. Beymelek Belde girişinde yaklaşık 350 araçlık bir konvoyla karşılanan Başkan Akaydın, buradan miting alanına geldi.
Başkan Akaydın, burada yaptığı konuşmada, "Demre kararını vermiş. Bu kalabalık bunu gösteriyor. Antalya ve Demre'yi CHP'li belediye başkanlarına teslim etmeye karar vermiş. Biz Yusuf Kapar'la birlikte Demre'yi en iyi şekilde idare edeceğimiz sözünü veriyoruz. Biz kul hakkı yememe sözü veriyoruz" dedi. Antalya'yı iyi yönetemediğinin söylendiğini belirten Başkan Akaydın, sözlerini şöyle sürdürdü: "Evet doğru, kul hakkı yemedik. Yanlış yatırımlarla Antalya'yı borç batağına sürüklemedik. Onların yaptığı borçları bir taraftan öderken, diğer taraftan onların yaptığı yatırımın iki katını yaptık."
Hükümeti de eleştiren Başkan Akaydın, "Sayın Başbakan bir paralel devlettir tutturmuş gidiyor. Bu paralel devleti kim kurdu? O zaman siz de yamuk devlet misiniz? Bu ülkenin askerlerini, bilim adamlarını sahte belgelerle hapislerde çürüten siz değil misiniz? Siz önce ortaya çıkan ayakkabı kutularının hesabını verin. Bu hesabı vermeden bizi nasıl suçluyorsunuz?" diye konuştu.
Göreve geldiği zaman mal varlığını açıkladığını ve şu an o mal varlığının azaldığını ifade eden Başkan Akaydın, "AKP'lilerin mal varlığını açıkladığını duydunuz mu? Açıklayamazlar. Çünkü onların mal varlığı hep artıyor, hem de hızlı biçimde artıyor. Soruyorum Demre çiftçisine, bunların 12 yıllık iktidarında mal varlığınız arttı mı, azaldı mı? Demre çiftçisi borç batağında yüzüyor" ifadelerini kullandı.
GÜNÜBİRLİK DEĞİL UZUN VADELİ
CHP'nin Demre Belediye Başkanı adayı Yusuf Kapar da siyasete yeni girdiğini ancak Demre'yi yönetecek bilgi ve birikime sahip olduğunu söyledi. Kapar, "Demre'yi sizlerle birlikte yöneteceğim. Günü birlik kararlarla değil uzun vadeli plan ve projelerle yöneteceğim. Turizmde Demre'yi Antalya'nın değil Türkiye'nin bir markası yapmak, dünya kenti yapmak üzere yola çıkıyorum. Türkiye'de ve dünyadaki fuarlarda Demre'nin tanıtımını yapacağım. Tarımda gerekli çalışmaları Demrelilerle birlikte yapacağım. Demre'nin sebzesini almak için Demre'ye gelen ihracatçı ve tüccara gerekli desteği sağlayacağım" diye konuştu.
Mitingin ardından Başkan Mustafa Akaydın ve beraberindekiler, Demre CHP Belediye Başkanı adayı Yusuf Kapar'ın seçim bürosunu açtı ve esnafı ziyaret etti. (FOTOĞRAFLI)