MUĞLA’nın Bodrum İlçesi’nde 19 sivil toplum kuruluşunun oluşturduğu Bodrum Kültür ve Sanat Forumu (BKSF), yerel seçimler öncesinde belediye başkan adaylarının dikkatini çekecek bir manifesto hazırladı. BKSF, Bodrum’a yakışan bir kültür sanat ortamı yaratabilmek için belediyeye bağlı bir birim oluşturulmasını önerdi.
Bodrum Kültür ve Sanat Forumu (BKSF), hazırladığı manifestoyu Belediye Meclis Salonu’nda düzenledikleri toplantıyla kamuoyuna açıkladı. Bodrum Sanat ve Kültür Derneği Başkanı Yüksel Güner ve Bodrum Kültür ve Sanat Topluluğu Başkanı Necmi Cavlı’nın da bulunduğu toplantıda forumun amacının daha etkili kültür ve sanat etkinliklerinin planlanması, organizasyonların kent kimliği ile örtüşmesi, kültür ve sanat turizmini öne çıkaracak yerel ekonomik planlar yapılması olduğu kaydedildi.
Bodrum Sağlık Vakfı Halkla İlişkiler Sorumlusu Şafak Yaşar, özgün ve bağımsız bir tutumla oluşturdukları manifestoyu okudu. Yaşar, “Öncelikle Bodrum Belediyesi’nde ayrı bir Kültür ve Sanat Birimi (KSB) oluşturulmalı ve bunun kendi özel bütçesi olmalı. KSB ilgili ve etkili kişilerden bir danışma kurulu oluşturulmalı, bu komitede şehir planlaması ile ilgili ve bilgili kişiler de yer almalıdır. Bu danışma kurulunda BKSF’den temsilciler olmalı, gerektiğinde görüşleri alınmalıdır. Belediye’den destek isteyen tüm kültür ve sanat başvuruları için bir başvuru formu oluşturulmalı. Yerel yönetimlerin yıllık kültür ve sanat etkinliklerini takvimlemeli, KSB yıllık kültür ve sanat etkinlikleri takvimini oluşturmalı ve paylaşmalı. Kültür ve Sanat aktivitelerini değişik dillerde duyuran düzenli aylık ve yıllık yayın organı olmalıdır. Farklı sosyal gruplardan insanların uyum halinde toplumsal hayata katılıp gelişmeleri hedeflenmeli, ekonomik, sosyal, fiziksel ve kültürel olarak dezavantajlı olanlar göz önüne alınmalıdır. Çok amaçlı bir kültür merkezi Bodrum’a kazandırılmalı ve sabit kültürel yatırımlara Yerel Yönetim tarafından bir bütçe ayrılmalıdır”dedi.
Manifestonun okunmasının ardından katılımcılar foruma katkıda bulunmak amacıyla görüş ve düşüncelerini paylaştı.
Osman URAS / BODRUM, ()
FOTOĞRAF