ULU Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Balıkesir'e gelişinin 91’inci yılı coşkuyla kutlandı. Balıkesirliler’in kutlamaya ilgilerinin geçen yıllara oranla çok daha fazla olması dikkat çekti. Ellerinde Türk bayraklarıyla gara gelen Balıkesirliler 91 yıl önceki coşkuyu yaşadı. Törene boyunlarında kırmızı beyaz atkıları, ellerinde Türk bayraklarıyla katılan şehit aileleriyle gaziler de ayrı bir renk kattı.
Kutlama saat 13.00'de Balıkesir Valisi Ahmet Turhan, Garnizon Komutanı Tümgeneral Fahri Kır ve MHP’li Belediye Başkanı İsmail Ok ile Balıkesirliler’in trenle gelen Atatürk'ü, tarihi garda temsili olarak karşılamalarıyla başladı. Atatürk'e benzerliğiyle dikkat çeken Balıkesirli gazi Tuncer Kumral, Türk bayrağını öperek Vali Turhan'a teslim etti. Vali Turhan da bayrağı öperek teslim aldı. Belediye Başkanı Ok’un “Ne Mutlu Türküm Diyene” diyerek bitirdiği konuşmasının ardından halkoyunları gösterisi yapıldı. Kutlama, Balıkesir Belediye Bandosu'nun çaldığı marşlar eşliğinde, gardan Atatürk Anıtı'na kadar yapılan “Ata’ya Saygı Yürüyüşü'yle sona erdi.
Balıkesirliler’in yoğun ilgi gösterdiği kutlamaya katılan milletvekili olmadı. Buna karşın CHP ve MHP il ve ilçe başkanlarıyla, belediye başkan adaylarıkutlamada tam kadro yer aldı. AK Parti ise iki partiye oranla azınlıkta kaldı.
Coşkun YAMAN / BALIKESİR, () foto