İZMİR Balçova Belediyesi ve Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü arasında imzalanan protokol ile imar ve emlak işleri ile ilgili Belediyeye gelen vatandaşlar Tapu Kayıtlarına buradaki veri tabanından ulaşabilecek.
Özellikle yeni alım, miras intikali ve kat mülkiyeti işlemleri sırasında çok büyük zaman kaybına yol açan bürokratik yazışmalar, bu protokol sayesinde ortadan kalkacak. Tapu ile ilgili işlemlerle için belediyeden evrak almak zorunda olan vatandaşlar, aynı anda diğer tapu işlemlerini de yapabilecek.
İzmir de ilk kez yürürlüğe giren uygulamanın vatandaşlar açısından çok önemli olduğunu ifade eden Balçova Belediye Başkanı Mehmet Ali Çalkaya “Vatandaşlar eskiden bir emlak alım satımı için günlerce uğraşmak zorunda kalıyordu. Biz teknolojiyi halkımızın hizmete hızlı bir şekilde ulaşması için kullanıyoruz. Bu sistem sayesinde hem vatandaş kamu kurumları arasında mekik dokumak zorunda kalmayacak hem de yazışmalardan kaynaklanabilecek hataların ve bunun doğuracağı maddi ve manevi zararların önüne geçilmiş olacak” diye konuştu.
FOTOĞRAF