BATI Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA) tarafından Kaş'ta 2014 yılı Mali Destek Programları kapsamında proje eğitim toplantısı düzenlendi.

BAKA'nın 2014 yılı Mali Destek Programları'nın anlatıldığı toplantıya Kaymakam Selami Kapankaya, Belediye Başkanı Abdullah Gültekin, İlçe Özel İdare Müdürü Ahmet Korkut, Kültür ve Turizm Müdürü Mustafa Aydın, Milli Eğitim Şube Müdürü Ali Türkoğlu, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, okul müdürleri ve öğretmenler katıldı. Toplantıda, BAKA proje uzmanları Sinan Mesuter, Bayram Altıntaş, Fehmi Dündar ve Hasan Yüksek, Mali Destek Programı kapsamında bütçe, proje kapsamı, uygulama süreci, başvuru koşulları, uygun maliyet ve hangi koşullarda harcama yapabileceği konusunda katılımcılara bilgi verdi.

PROJE HAZIRLAYIN

Kaş Kaymakamı Selami Kapankaya ise yaptığı konuşmada, "BAKA'da çok önemli bilgi ve kaynak birikimi var. Bu bilgi birikimi ve kaynaktan yararlanmanın yolu, proje hazırlamaktan geçiyor. Proje hazırlamak yetişmiş insan gücüne bağlı. En büyük yatırım insana yapılandır. Yetişmiş insan gücü, bir ülkenin bir ilçenin motorudur. Kurumlarımız personel eğitimi için de projeler üretebilir" dedi.

3 YILDA 100 MİLYON YATIRIM

BAKA Uzmanı Sinan Mesuter ise ajans olarak 3 yılda 100 milyonluk yatırım yaptıklarını söyledi. 2014 yılında işletmelerin yenilikçi ve üretiminin teşviki için 15 milyon, alternatif turizm için 5 milyon lira kaynak ayrıldığını anlatan Mesuter, "BAKA kaynaklarının bir kısmı hibe olarak verilmektedir. Bunun yolu uygun proje üretmekten geçiyor. Proje başvurularını 20 Mart 2104 tarihinde, kar amacı gütmeyen işletmelerde proje başvurularını 19 Mart 2014 akşamına kadar BAKA'ya vermeleri gerekmektedir" dedi.

Toplantının sonunda uzmanlar, katılımcıların sorularını yanıtladı. (FOTOĞRAFLI)