AYDIN Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü’nün Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği’nin (ÇYDD) Kurucusu ve Onursal Başkanı olan merhum Prof. Dr. Türkan Saylan anısına Mimar Sinan Mahallesi’nde yaptığı park törenle açıldı.
Türkan Saylan Parkı'nın açılış törenine Aydın Belediye Başkanı ve Aydın CHP Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Özlem Çerçioğlu, CHP Efeler Belediye Başkan Adayı Mesut Özakcan, Aydın ÇYDD Başkanı Nurten Atalay ve çok sayıda mahalle sakini katıldı. Aydın'da Türkan Saylan isminin bir parka verilerek yaşatılmasının sevindirici olduğunu vurgulayan Aydın ÇYDD Başkanı Nurten Atalay, “Ömürler biter, yapılanlar kalır. Bu sözden yola çıkarak Türkan Saylan ömründe birçok önemli işlere imza atarak yaptığı eserleri bize emanet etti. Türkan Saylan birçok kız çocuğumuzun çocuk yaşta gelin olmasını engelleyerek canını dişine katarak mücadele verdi. Birçok kız çocuğumuzun okumasında yardımcı oldu. Türkan Saylan adının yaşacağı parkın yapılmasına vesile olan herkese teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.
Aydın Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu da Türkan Saylan’ın, Atatürk'ün gösterdiği yolda Türkiye'yi çağdaş medeniyetler seviyesine ulaştırmada hedefinden şaşmadan çalışdığını hatırlattı.
Cem ULUCAN/AYDIN ()
FOTOĞRAF