ALANYA Fevzi Alaettinoğlu Anadolu Lisesi'nin 'Comenius Projesi' kapsamında hazırladığı 'Avrupa'da Mutluluk' isimli projenin ilk toplantısı yapıldı. Alanya'da gerçekleştirilen projenin ilk toplantısına Almanya, Bulgaristan, Macaristan, Danimarka ve İspanya'dan 10 öğretmen ve 31 öğrenci katıldı. Ahmet Fevzi Alaettinoğlu Anadolu Lisesi Müdürü Duran Karaoğlu, okullarının 2013-2015 döneminde 'Comenius Projesi' kapsamında 'Avrupa'da Mutluluk' konulu bir proje hazırladığını ve bunun Avrupa Birliği (AB) tarafından kabul edildiğini söyledi.

Projeye 6 ülkenin ortak olduğunu belirten Karaoğlu, "Projeye ortak ülkelerden 10 öğretmen ve 31 öğrenci katılıyor. 15 Şubat'a kadar proje çalışmaları okulumuzda yapılacak. Projenin amacı, kültürler arası diyalog ve farklı ülkelerin eğitim sistemlerinin incelenmesini sağlamak. Proje kapsamında Alanya'nın da tanıtımı yapılacak" dedi.

FOTOĞRAF SERGİSİ AÇILACAK

Proje Koordinatörü Göksel Altunkaynak ise "Proje ortağı ülkelerin öğrencilerinin 'Avrupa'da Mutluluk' temalı fotoğrafları 13 Şubat Perşembe günü Alanya Kültür Merkezi'nde sergilenecek. Burada, düzenlediğimiz kısa hikaye yarışmasında birinci olan öğrencimizi açıklayarak ödülünü vereceğiz. Proje ortağı ülkelerin öğrencileri ayrıca 'Damat Tıraşı' adlı tiyatro oyunu ile müzik sunumu gerçekleştirecek. Proje kapsamında Bulgaristan, Almanya, Macaristan, Danimarka ve İspanya'da da çalışmalarımız olacak. Kültürlerarası diyaloğu ve hoşgörü ortamını sağlamayı amaçlıyoruz" diye konuştu. (FOTOĞRAFLI)