ANTALYA Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Kültür ve Sanat Merkezi projesinin temeli yarın atılacak. ATSO Başkanı Çetin Osman Budak, merkezin kente kültürel ve sanatsal açıdan farklılık kazandıracağın söyledi.
ATSO'nun yaklaşık 40 yıldır kullandığı Elmalı Mahallesi'ndeki hizmet binasının yıkımı tamamlandı. Burada yapılacak olan ATSO Kültür ve Sanat Merkezi projesinin temeli, yarın (Çarşamba) saat 15.00'te atılacak. Temel atma törenine Antalya Valisi Sebahattin Öztürk, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın ve işadamı İnan Kıraç gibi birçok isim katılacak.
PERA MÜZESİ İLE KOORDİNELİ
Pera Müzesi, Tophane Saat Kulesi, Kaleiçi Suna-İnan Kıraç Akdeniz Medeniyetlerini Araştırma Enstitüsü projelerinin de mimarı olan Dr. Sinan Gedim tarafından projesi hazırlanan ATSO Kültür ve Sanat Merkezi, Antalya'nın özgün yapılarından biri olacak. Toplam 6 kattan oluşacak merkezin 3 katı sergi, bir katı sanat ve kültür ünitesi, bir katı kütüphane ve arşiv şeklinde tasarlanacak. Binada 150 kişilik oditoryum, kafeterya ve hediyelik eşya dükkanları da yer alacak. ATSO Kültür ve Sanat Merkezi, İstanbul'daki Suna-İnan Kıraç Vakfı'na ait Pera Müzesi'yle koordineli hizmet verecek ve Pera Müzesi'nde açılan tüm sergilerin ikinci adresi olacak.
TURİST ŞEHİR MERKEZİNE ÇEKİLECEK
ATSO Başkanı Çetin Osman Budak, Kültür ve Sanat Merkezi'nin kente kültürel ve sanatsal açıdan farklılık kazandıracağını, temel hedefin şehir merkezine turist çekmek ve canlılık getirmek olduğunu söyledi. Antalya'ya her yıl 10 milyonun üzerinde ziyaretçi geldiğine ve bu rakamın sadece 500 bininin kent merkezine uğradığına dikkati çeken Budak, böylece kent merkezinde bir cazibe merkezi oluşturulacağını dile getirdi.
Antalya'da yerli ve yabancı ziyaretçileri çekebilecek bir kültür ve sanat merkezi bulunmadığına işaret eden Budak, eski kamu binalarının fonksiyonlarının değiştirilerek kentin çehresinin de değiştirilebileceğini ve söz konusu merkezin bu açıdan örnek teşkil etmesini umduklarını ifade etti. (FOTOĞRAFLI)