MANAVGAT Belediye Başkanı ve CHP adayı Şükrü Sözen, Şişeler ve Yeniköy'de seçim çalışmalar kapsamında vatandaşlarla bir araya geldi.
Seçim çalışmaları kapsamında Yeniköy ve Şişeler Köyü'nü ziyaret eden Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, halkın taleplerini dinledi. Yeniköy sakinleri, Manavgat Çevre Koruma Turizm Altyapı Tesisleri Yapma ve İşletme Birliği (MATAB) arıtma tesisinden çıkan katı atıkların ormanlık alana bırakıldığını, bunların içme suyuna karışarak sağlığını tehdit ettiğini iddia ederek yardım istedi.
Başkan Sözen, sorunun çözümü için şu an imkanları ölçüsünde yardımcı olacağını, yeniden görev alması halinde de sorunun kökten çözümü için gerekli girişimleri yapacağını belirtti. İddialar üzerine köy muhtarı ve vatandaşlarla bölgede inceleme yaptığını kaydeden Başkan Sözen, "Yeniköy halkının sıkıntısını biliyorum. MATAB arıtmasından çıkarılan katı atıklar, ormana bırakıyor. Vatandaşlarımız, bu pisliğin içtikleri suya karıştığını söyledi. Muhtarım ve vatandaşlarımızla birlikte giderek oradaki mezbeleliği gördük. Çok üzüldük. MATAB'ın tesislerinden deremize, içme suyuna zehir akıyor. Arıtma atıklarının orman içine boşaltılması çok acıdır" dedi. (FOTOĞRAFLI)