Diyarbakır'ın Sur ilçesinde askere sığınan vatandaşlar, "Allah rızası için operasyonu sonuna kadar devam ettirin, bizi bu pislikten kurtarın" diyerek, bölücü terör örgütüne yönelik operasyonlara destek verdi.

Güvenlik kaynaklarından alınan bilgiye göre, Diyarbakır'ın Sur ilçesinde yaşayan ve operasyon bölgesinde askere sığınan vatandaşlar dün, Türk Silahlı Kuvvetleri personeli tarafından güvenli bir bölgeye tahliye edildi.



BUGÜNE KADAR NEREDEYDİNİZ?

TSK personelinin kontrol ettiği evlerde yaşayan vatandaşlar, "Biz bugüne kadar yüzleri maskeli 14-15 yaşlarındaki çocuklardan tokat yiyorduk. Bugüne kadar neredeydiniz? Geç de olsa geldiniz. Allah rızası için operasyonu sonuna kadar devam ettirin, bizi bu pislikten kurtarın" diyerek, terörle mücadele kapsamında yürütülen operasyonları destekledi.

''BUNLAR BURALARIN ÇOCUKLARI OLAMAZ''

Yaşlı bir vatandaş ise güvenlik güçlerine derdini şöyle anlattı:

"59 yıldır burada yaşarım ben. Bu son 5 senedir yaşadıklarımı keşke ölseydim de yaşamasaydım. Kim bu adamlar? Bunlar, buraların çocukları olamaz. Buranın çocukları çok temizdi. Nereden geldi bunlar? Bunlar Kürt değil. Camilerimizi, evlerimizi yaktılar."

ASKERLER ÇOCUKLARI KUCAKLARINDA TAŞIDI

Güvenlik birimlerinin paylaştığı fotoğraflarda ise askerlerin kendilerine sığınan ailelerin küçük kız çocuklarını, kucaklarına alarak engebeli yollardan geçirmeye çalıştıkları görülüyor.



GÖÇMEN OLDUK!
 
Savaş Mahallesinde yaşayan Bayhan ailesi de teröristlerce yapılan roketli saldırıdan sonra evlerini terk ederek, yakınlarının yanına yerleşmiş. 3 katlı evlerini terk ederek büyük oğlunun yanına sığındıklarını, yaklaşık bir aydır zorluklarla mücadele ettiklerini söyleyen Vahibe Bayhan, içinde bulundukları durumu çarpıcı sözlerle özetliyor: “Suriyeliler memleketimize geldiklerinde onlara yemek pişirip, yatmaları için yorgan verdim. Biz de şimdi onların durumuna düştük. Üç katlı evimiz var, ama gidemiyoruz.”

EVİMİZE ROKET ATIP YAKTILAR
 
PKK’lı olduğunu söyleyen A.L. bile bıkmış YDG-H’lilerden: “İki oğlum PKK’lıydı, öldü. Ben hapis yattım. Olaylar ilk başladığında bir akşam kapım çalındı. Gelenler YDG-H’lilerdi. Evi istediler. ‘Gidin başınızdakilere sorun beni, sonra da bir daha gelmeyin’ diyerek kapıyı kapattım. Bir gün evimize bir roket isabet etti. Ben ‘devlet’ attı sandım. Ama sorduğumda roketi bunların attığını öğrendim. Sonra tekrar geldiler. Tehdit ettiler. Çok ağrıma gitti. Eve döndüm, alabileceğimiz eşyalarımızı aldık ve çıktık. Yasak kalktıktan sonra evimize gidip baktık. Yerle bir olmuştu. YDG-H’lilerin ceza olarak yıktıklarını öğrendim. Bunun bir bedeli, bir hesabı olacak elbette. Ortada çok büyük bir yanlış var, eğer PKK bunu yapıyorsa yanlıştır, HDP veya DTK yapıyorsa yanlıştır.”