SAĞLIK Bakanlığı’nın “Balkan Acil Sağlık’ Projesi kapsamında on günlük eğitim için Arnavutluk’tan İzmir’e gelen 15 doktor, Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi doktorlarıyla bilgi paylaşımında bulundu.
Arnavutluk Sağlık Bakanlığı ve Türkiye Cumhuriyeti Sağlık Bakanlığı arasında oluşturulan protokol sonucu Balkan acil sağlık projesi kapsamında 70 hekim eğitim için İzmir’e gelecek. Hafta başında 15 hekimden oluşan ilk grubun gelmesiyle Urla Simülasyon Eğitim Merkezi’nde, İzmir İl Sağlık Müdürlüğü Acil Sağlık Hizmetleri Şubesi tarafından düzenlenen eğitim başladı. Dün (çarşamba) Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ni ziyaret eden hekim grubu, önce birimleri dolştı daha sonra Başhekim Prof. Dr. Gökhan Akbulut tarafından düzenlenen “Türkiye'de Hastane Yönetimi, Hastanelerin Acil Servislerinin Organizasyonu' konulu bilgilendirme toplantısına katıldı. Bu toplantının sonunda karşılıklı olarak ülkeler arasında farklar, ortak yapılabilecek faaliyetler ve projeler, sağlık turizmi ve eğitim faaliyetleri gibi konularda bilgi alışverişinde bulunuldu. Arnavutluk’un en büyük travma hastanesi ve çeşitli üniversite hastanelerinin acil servislerinde çalışan hekimler, branşlarına göre Genel Cerrahi, Ortopedi, Çocuk ve Erişkin Acil Servislerinde Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi hekimleri eşliğinde bir gün boyunca staj yaptı.
Daha önce Avrupa'nın pek çok ülkesinde çeşitli hastanelerde çalıştıklarını belirten konuk hekimler, Tepecik Hastanesi'nin gördükleri bütün hastanelerden daha fonksiyonel olduğunu, çok kalabalık bir hasta grubuna yüksek standartlarda hizmet verdiğini gözlemlediklerini söyledi.
FOTOĞRAF