İZMİR’in Bornova ilçesinde, üzerlerinde uyuşturucu bulunduğu için gözaltına alınan H.Ş. ile F.G., savcının talimatıyla karakoldan serbest bırakıldıktan sonra otomobillerinin de evrakları eksik olduğu gerekçesiyle trafikten men edileceğini öğrenince olay çıkardı. Karakol önünde araçlarının üçerine çıkıp çevredekilere küfür yağdıran, ellerine geçirdikleri sopaları, taşları, demir çubukları atan iki zanlıya vatandaşlar tepki gösterdi. Meydanda yaşanan bu anları vatandaşlar tarafından görüntülendi.
Geçen cuma günü saat 17.00 sıralarında Cumhuriyet Meydanı’nda yaşanan olayda, polis ekipleri, durumlarından şüphelendikleri iki kişinin bulunduğu otomobilde arama yaptı. Bu sırada otomobilden inen H.Ş. ile F.G.’nin üzerinden birer içimlik esrar ele geçirilince, haklarında adli işlem başlatılmak üzere yakındaki karakola götürüldü. Ancak uyuşturucu miktarının az olmasından dolayı nöbetçi savcının talimatıyla iki zanlı, ifadelerinin alınmasının ardından serbest bırakıldı.
KARAKOL ÖNÜNDE İKİNCİ OLAY
Serbest kalınca dışarıya çıkan H.Ş. ile F.G., bu kez de karakol yakınında park halinde duran otomobillerinin, evraklarının eksik olmasından dolayı trafikten men edileceğini öğrendi. Israrlarına rağmen polisin men işlemininden vazgeçmemesine öfkelenen H.Ş. ile F.G., aracın üzerine çıkıp tepki gösterdi. Aracın üzerinde, çevrelerindeki polis ekiplerine ve kendilerini izleyen vatandaşlara küfür eden H.Ş. ile F.G., ellerindeki sapo, taş ve demir çubukları da yine onlara fırlattı. Olayın büyümesi üzerine toplanan vatandaşların sayısının artması üzerine iki arkadaş, bu kez aracın üzerinden inip çevredekilere saldırmak istedi. Bu yaşananlara sinirlenen bazı vatandaşlar da, H.Ş. ile F.G.’yi, tartaklamak istedi. Takviye gelen polis ekiplerinin müdahalesiyle kurtarılan iki zanlı, gözaltına alındı.
YİNE SERBEST BIRAKILDILAR
Gün içerisinde uyuşturucu bulundurmaktan gözaltına alınıp serbest bırakılan H.Ş. ile F.G., bu kez de “icrai rezalet çıkarmak, tehdit ve küfür” suçlarından haklarında işlem yapılmasının ardından bir kez daha savcının talimatıyla serbest bırakıldı.
foto