ANTALYA Büyükşehir Belediyesi, Antalya Fotoğraf ve sinema Amatörleri Derneği (ANFAD) ve Antalya Mimarlar Odası ortak fotoğraf yarışması düzenliyor. 'Antalya'nın Kanayan Yaraları' konulu yarışmanın son başvuru tarihi 3 Mart.

'Antalya'nın Kanayan Yaraları' fotoğraf yarışmasının temasını Antalya'nın doğal, tarihsel ve kentsel değerlerine insanın verdiği zarar oluşturuyor. Yarışmanın amacı da 'özellikle kent siluetini tahrip eden 'uygunsuz' yapılar, tarihten gelen kimlikli peyzajları yok eden 'duyarsız-bencil' yapılar, korunması gerekli tarihi, geleneksel ve doğal dokuları umarsız ve engelsizce geçen 'yol ve kavşaklar' gibi uygulamalar, gecekondular, kaçak yapılar, kaçak ekler yanında halihazır kent unsurlarının vatandaşlar tarafından hor ve kötü kullanımları' olarak tanımlandı.

Antalya'nın Büyükşehir Belediyesi, Mimarlar Odası ve ANFAD'ın , çağdaş dünya kentlerinde görülmeyen bu gibi uygulamaların 'kentin kanayan yaraları' olduğu ve bunların kente karşı işlenen suç niteliği taşıdığı yönündeki eleştirilere katkıda bulunmak için bu sanat etkinliği düzenlediği belirtildi.

Yarışmanın jürisinde Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi Fotoğraf Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Nafia Özdemir Hanyaloğlu, sanatçı Himmet Öcal ve Tufan Dağıstanlı, AÜ Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi Müzecilik Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Nevzat Çelik, ANFAD Başkanı Mustafa Mutlutürk, mimar ve fotoğraf sanatçısı Sezai Öcal Battal ile Türkiye Foto Muhabirleri Derneği Genel Sekreter Yardımcısı Öner Şan yapacak.

Son başvuru tarihi 3 Mart olan yarışmaya katılacak fotoğrafların daha önce başka bir yarışmaya katılmamış olması gerekiyor. 7 Mart günü toplanacak olan jüri değerlendirmesini yapacak, 14 Mart'ta da kazananlar ödüllerine kavuşacak.

(FOTOĞRAFSIZ)