ORMAN ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, salep eylem planını uygulamaya koyduklarını, bu kapsamda aralarında Antalya ve Isparta'nın da olduğu araştırma müdürlükleri öncülüğünde çalışmalar yapılacağını belirtti.

Bakan Eroğlu, yaptığı yazılı açıklamada, Orman Genel Müdürlüğü'nün (OGM) yeni bir uygulamayı hayata geçirdiğini, odun dışı orman ürünleri eylem planlarına 'salep eylem planı'nın da eklendiğini ifade etti. Eroğlu'nun açıklamasında "Badem, ceviz, trüf ormanı gibi eylem planlarına salep eylem planını da ekledik. Doğal kaynaklar açısından değer taşıyan önceki projelerin yanı sıra 2014-2018 arasındaki 4 yıllık dönemi kapsayacak eylem planıyla ilgili hazırlıklar devam ediyor" denildi.

EĞİTİM VERİLECEK

Salep orkidelerinin gelecek nesillere aktarılmasının yanı sıra sürdürülebilirliğinin sağlanması amacıyla eğitimler düzenleneceğini ifade eden Bakan Eroğlu, Antalya, Elazığ, Isparta, Kastamonu, Kahramanmaraş ve Muğla'daki araştırma müdürlükleri öncülüğünde araştırmalar yapılacağını belirtti. Eroğlu, planın uygulanacağı şehirlerde 2 bine yakın kişiye salep orkidelerinin üretimi ve korunması hakkında eğitim verileceğini dile getirdi. (FOTOĞRAFLI)