ROTARY 2440 Bölge Federasyonu, 22 Şubat Cumartesi günü Alsancak Dominik Caddesi’nde “Anlayış ve Barış Haftası' etkinlikleri çerçevesinde gerçekleştirilecek güne hazırlanıyor. Bu yıl dördüncüsü gerçekleştirilecek olan etkinlikte ressam Semra Ay Çırpan önderliğinde yabancı ve Türk öğrenciler “barış'ın tablosunu yapacak.
Rotary 2440 Bölge Federasyonu Başkanı Esat Kardıçalı, saat 12.00’de başlayacak etkinlikte Rotary’nin çalışmalarını çeşitli görsellerle halka anlatacaklarını ifade ederek, “Aynı zamanda biz yaş günümüzü kutlayacağız. Bu kutlamayı da bu etkinlikle halkımızla paylaşacağız. Tabi yaş günü müziksiz olmaz. Gün boyu çeşitli dans ve folklor gösterilerinin yanı sıra etkinliğimiz akşamki konserle son bulacak” diye konuştu.
Dominik Caddesinde bu yıl dördüncü kez gerçekleştirilecek etkinlikte Afet Barınak Paketleri’ni de tanıtacaklarını anlatan Kardıçalı, “Hazırladığımız panolarla dünyada ve Türkiye’de yaptığımız çalışmaları halkımıza tanıtmaya çalışacağız. Ayrıca “Anlayış ve Barış Haftası’ çerçevesinde “Barış’ temalı bir çalışmamız var. Ressam Semra Ay Çırpan’ın yol gösterimiyle ABD, Kanada, Brezilya, Meksika ve Avrupa ülkelerinden gelen yabancı 21 öğrencilerimizle Türk öğrencilerimiz 1.5x 2 metre ebatlarında bir tuval üzerine “Barış' temalı bir tablo yapacaklar” dedi.
Kardıçalı 10.30’da Karşıyaka Zihinsel Engelliler Okulu öğrencileri ile başlayacak olan tablo çalışmasının 12.30 gibi Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı (TEGV) İzmir Çiğli Eğitim Parkı öğrencileri ile sürdürüleceğini belirterek, 14.30’da Özel Çamlaraltı Güzel Sanatlar Lisesi öğrencilerinin son fırçayı vuracaklarını söyledi. Gün boyu sürecek bu çalışmaya alanda bulunan ziyaretçilerin de katılabileceğini kaydeden Kardıçalı günün finalinde tamamlanan tablonun ziyaretçilerle paylaşılacağını sözlerine ekledi.
İZMİR, ()
(AÖ)
FOTOĞRAF