MANİSA’nın Akhisar ilçesinde iki kız kardeş tarafından, rölyef ve el sanatları sergisi açıldı. Kur’an-ı Kerim’de yer alan Ankebut (örümcek) suresinden esinlenerek oluşturulan sergi ’Ankebut Mucizesi’ adını taşıyor.
Akhisar’da aşçılık yapan Özlem Tepeci ile Akhisar Belediyesi Halkla İlişkiler Biriminde çalışan Öznur Helvacıoğlu kardeşlerin “Ankebut Mucizesi' adını verdikleri el sanatları sergisi açıldı. AK Parti’li Akhisar Belediye Başkanı Salih Hızlı, Başkan Yardımcısı Ömer İşçi, Akhisar Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Abdurrahman Yılmaz, MHP’li Akhisar Belediye Başkan Adayı Mansur Onay ve iki kardeşin birlikte açtıkları sergi bir hafta süresince ziyaret edilebilecek. Akhisar Belediye Sanat Galerisi’nde açılan sergide rölyefler, el boyaması ile yapılan çeyiz sandıkları, süs eşyaları ve el işi nakışlar yer alıyor.
ANKEBUT İLHAM KAYNAĞI OLDU
Kur’an-ı Kerim’in 29. suresinin ismi olan Ankebut’un Türkçe anlamının örümcek olduğuna söyleyen Öznur Helvacıoğlu, her sanat eserinin bir meydana geliş hikayesi olduğuna değinerek “Sergimize isim koymak için çok zorlanmadık. Çünkü Ankebut (Örümcek) bizim ilham kaynağımız oldu. Onu sadece Allah’ın yarattığı alelade bir varlık olarak ele almadık. Yıllardan beri çalıştığımız rölyef ve sanat çalışmalarımızda, onu kullanmak bizi heyecanlandırdı. Peygamber efendimizin Mekke’den Medine’ye hicreti esnasında Hz. Ebu Bekir ile birlikte üç gece kaldıkları Sevr Mağarası’ndaki mucize dikkatimizi çekti ve Ankebut bizim için bir ilham kaynağı oldu. Rölyef ve sanat çalışmalarımızı ilk kez ondan bir kesit alarak yapmaya başladık” dedi.
Serginin açılışında, Neyzen Mustafa Güçlü Deneç’in verdiği konser eşliğinde, konuklara, üzerinde Ankebut motifi bulunan takı kutuları hediye edildi.
Haldun AKYÜZ / AKHİSAR, ()
FOTOĞRAF