YILDA yaklaşık 150 bin Hollandalı turistin ziyaret ettiği Alanya'da, bu ülkeden yapılan erken rezervasyonlar turizmcilerin beklentisini artırdı.

Alanya Turizm Tanıtma Vakfı (ALTAV) Başkanı Faik Kaptanoğlu, 14-19 Ocak tarihlerinde Hollanda'nın Utrecht Turizm Fuarı'nda elde ettikleri izlenimlerin, 2014 yılında bu ülkeden gelecek turist sayısında yüzde 10'luk bir artış yaşanacağına işaret ettiğini söyledi. Hollanda'dan yapılan enken rezervasyonlarda, geçen yıla göre yüzde 10 oranında bir artış yaşandığını belirten Kaptanoğlu, Hollanda, Avusturya, Finlandiya, Danimarka, Litvanya, Slovakya, Belçika ve Letonya'da düzenlenen fuarlarda büyük tur operatörleri yetkilileriyle yaptıkları görüşmelerin olumlu geçtiğini söyledi.

ANTALYA GENELİNDE YÜZDE 5 ARTIŞ

TUI ve Corendon gibi 'Alanya'ya gelen turist' istatistiklerine büyük katkı yapan tur operatörlerinden alınan verilerde bu yönde bir artış olduğunu ifade eden Kaptanoğlu, "Özellikle Hollanda pazarında önemli artış bekliyoruz. Bu pazarın önceki yıla göre Alanya erken rezervasyonlarında yüzde 10, Antalya genelinde ise yüzde 5 artış var" dedi.

50 BİN HOLLANDALI

Corendon Alanya Müdürü Levent Candan ise "Sadece Corendon olarak Alanya'ya 2013 yılında 50 bin Hollandalı turist getirdik. Diğer tur operatörleri ve münferit gelen turistlerle birlikte bu sayı 150 bini buldu. Bu yıl yüzde 10 civarında artış bekliyoruz" diye konuştu. Alanya Ticaret ve Sanayi Odası'nın (ALTSO) 24'üncü Komite Temsilcisi Mehmet Tüzün ise ALTAV Yönetim Kurulu üyelerini ziyaret ederek, apart otellerin fuar tanıtımlarında daha fazla yer alması için görüş bildirdi. (FOTOĞRAFLI)