AFYON Kocatepe Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Aşçılık Programı öğrencileri, İstanbul'daki festivalden 8 madalya ve bir şampiyonluk kupasıyla döndü.

Afyon Meslek Yüksekokulu Aşçılık Programı öğrencilerinden oluşan 'Kocatepe Aşçılar Takımı', 12-15 Şubat günlerinde yapılan 12. Uluslararası İstanbul Mutfak Günleri Gastronomi Festivali'nde 1 şampiyonluk kupası, 4 altın, 2 gümüş, 2 bronz madalya ve 2 merit ödülü kazandı.

Türkiye Aşçılar ve Şefler Federasyonu'nun Dünya Aşçılar Birliği desteğiyle TÜYAP Fuar Merkezi'nde düzenlediği 'Uluslararası İstanbul Mutfak Günleri'nde birçok gurme ve şef de yer aldı. Festivale akademisyenler Tansu ve Erkan Çelik kaptanlığında katılan Kocatepe Aşçılar Takımı, 'Üniversiteler Modern Türk Mutfağı Ekip', 'Üniversiteler Kapalı Kutu Ekip', 'Restoran Tatlı Tabağı', 'Balık', 'Üniversiteler Makarna' ve 'Ana Yemek' kategorilerinde yarıştı.

BOL ÖDÜL TOPLANDI

'Üniversiteler Modern Türk Mutfağı Ekip' kategorisinde yarışan İbrahim Geldim, Kemal Can Yurttaş, Serenay Taşcı ve İpek Turan altın madalya kazandı. 'Üniversiteler Kapalı Kutu Ekip' kategorisinde yarışan Sinem Aşkın Togay, Berkant Esüntimur, Özge Özcan ve Alim Atlı bronz madalya aldı. 'Üniversiteler Makarna' dalında yarışan Gizem Durmaz Gümüş, Berkant Esüntimur da bronz madalya almaya hak kazandı. 'Ana yemek' ve 'balık' kategorilerinde İrem Çetinkaya'nın gümüş ve bronz madalya kazandığı yarışmada, Rüstem Şevik ve Adem Özkul merit ödülü aldı.

23 ÜNİVERSİTE ARASINDA EN YÜKSEK PUAN

'Üniversiteler Modern Türk Mutfağı Ekip' kategorisinde altın madalya alan 'Kocatepe Aşçılar Takımı', 23 üniversite içinde en yüksek puanı alarak şampiyonluk kupasına hak kazandı.

Yarışmaların, öğrencilerin gelecek planlarını oluşturmada olumlu katkılar sağladığını söyleyen öğretim görevlisi Erkan Çelik, öğrencilerin başarılarında birlik ve ekip ruhunun etkili olduğunu dile getirdi. Yarışmalarda başarı elde eden öğrenciler, kupa ve madalyaların yanı sıra dünya genelinde geçerliliği olan sertifikaların da sahibi oldu. (FOTOĞRAFLI)