CHP Karşıyaka Belediye Başkan adayı Hüseyin Mutlu Akpınar, seçim çalışmaları ilk kez sahaya endi. Önce Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak’ı, daha sonra Çarşı’da esnafı ziyaret eden Akpınar, destekleyicileriyle birlikte CHP ilçe başkanlığı önünde yaptığı konuşmada “Ayakkabı kutusundan çıkmadım. Partimin her kademesinde çalışıp, emeğimle buralara geldim” dedi.
Konak’tan aday adayı olmasına karşın CHP Genel Merkezi tarafından Karşıyaka adayı gösterilen Hüseyin Mutlu Akpınar ilk kez Karşıyaka’da seçim çalışmalarına başladı. Akpınar, önce Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak’ı makamında ziyaret etti. Durak, CHP bayrağını Karşıyaka’da zirvedeyken teslim edeceğini, Hüseyin Akpınar’ın da taşıyacağını söyledi. Akpınar’a başarılar dileyen Durak, “30 Mart'ta gülen yüz CHP olacaktır. Kimse farklı düşünmesin. Gerek ailem ve gerek partili arkadaşlarım en ufak bir şaibeye bulaşmadılar. Ben de 31 Mart'tan sonra nefer olarak devam edeceğim. Meclis üyeliği seçiminde 37-0 bekliyorum Geçen sefer 43-3 sonucu çıkmıştı. Az da olsa seçimle ilgili sıkıntılar yaşadıksa da telafisi yapılır diye düşünüyorum. Bizim burada yaptıklarımız yenilir yutulur değil, önemli çalışmalar yaptık. Burada oturmuş bir kurum yapısı var. Türkiye'nin en güzel belediyesidir. Bizim yaptığımızın üstünde çalışma ile yürümesini istiyoruz. Yanlış bir şey yaparsa kulaklarını çekeriz” dedi. Akpınar ise birlikte uzun yıllar siyaset yaptığı, kol kola yürüdüğü ve yürümeye devam edeceğini söylediği Cevat Durak'tan bayrağı devralmanın kendisine onur verdiğini söyledi. Sosyal demokrat belediyeciliği örnek olarak herkese gösteren başkana teşekkür ettiğini belirten Akpınar, “Durak’ın bıraktığı yerden devam etmek istiyoruz. Türkiye'de rol model yaratarak çalışma yapacağız. Gezi direnişi sosyal demokratlara “ayakkabı kutusu iktidarına izin vermeyin, birbirinizle kavga etmeyin' dedi. Biz birlikteyiz. Kol kola giriyoruz ve sıkı sıkı duruyoruz” dedi.
Belediye binasından sonra Karşıyaka Çarşısı'na giren Akpınar, destekleyicilerinin yanısıra CHP İl Başkanı Ali Engin, İlçe Başka Ali Karaege birlikte esnafı yol boyu esnafı ziyret etti. Akpınar’a eski il bakanlarından Selçuk Ayhan ve Rıfat Nalbantoğlu da destek verdi. Boynuna taraftarlarca KSK atkısı asılan Akpınar, “Hüseyin Mutlu, Karşıyaka umutlu”, ve “Kafsinkaf” sloganları ve üzerine atılan karanfil ve güllerle ilçe başkanlığı önüne gelen Akpınar burada yaptığı konuşmada “Cumhuriyet değerlerini yaşatan İzmirlilere, öğrenci kardeşlerime, halka karşı sorumluyum. Biz hizmet için yola çıkıyoruz. CHP bu ülkeyi kalkındırdı. Ülkenin mallarını satmak için, miras yemek için yok. Bu ülkeyi milim milim satanlardan hesap soracağız. Parti içerisinde yarış yaptık. Tam bir demokrasi değildi ancak bundan sonraki yarışlara mesaj olacak eğilim yoklamaları yapıldı. Birçok aday adayı arkadaşlarımız vardı. Hepsi birbirinden değerliydi. Mücadelelerinden dolayı onlara teşekkür ediyorum. Bu süreçte hepimiz el ele olacağız. Halk “kol kola girin, kavga etmeyin. birbirinize sahip çıkın' diyor. Türkiye'nin kaptan koltuğunda acemi bir şoför var. Otobüsün içerisinde 75 milyon insan var. Otobüs devrilirse hiçbirimizin kurtuluşu yok. Bu yerel seçimler kurtuluş seçimidir. Bizim yerel yöneticilik anlayışında “ben bilirim' yok. Ortak akıl, katılımcılık var. Kente çivi çakmaya çalışan her insanın kulu, kölesiyim” dedi.
SİYASETİN TOHUMUNU KARŞIYAKA’DA ATTIM
Karşıyaka'da belediye başkanlığı yapanların adlarını tek tek sayan ve teşekkür eden Akpınar, “Hepsi bu kente fayda sağlamak için görev aldılar. Bugün yine CHP'li belediye başkanından bayrağı alıp en yukarılara çıkartacağız. Bu zamana kadar 7 il başkanı ile çalıştım. Hiç kavga etmedim. Koltuktan güç almadım, bulunduğum yere güç vermeye çalıştım. Hayatımda siyaset hiç kolay olmadı. Kimse “benim dayım yok' demesin. Gençlik kollarından gelerek çalışmalar yaptım. Tırnakları ile kazıyarak gelen bir kardeşiniz olarak adayım. Karşıyaka benim için çok önemlidir. İlk geldiğim yer burasıdır. Siyasetin tohumunu burada attık. Kadere bak burada da yeşertiyoruz. Gencecik delikanlıydım. Evliydim, eşim vardı. Eşim bir gün bana “sen niye bunu yapıyorsun' demedi. Bir yandan çalışıp, diğer yandan çocuklarımı büyüten eşime her şeyi borçluyum. Hayatta mutluluk evde başlıyor. Artık birbirimizi eleştirmeyeceğiz, ağlamayacağız. Ben ayakkabı kutularından çıkmadım. Siyaset yapma ahlakını da babadan öğrendim. İnsanların geni sağlam olacak. Oğlundan babaya değil babadan oğula geçer. AKP'nin temsilcileri buralarda konuşuyor. Biz bunlara “duble yol yap' dedik onlar duble hırsızlık yaptı. Şimdi sokağa çıkıp namus bekçiliği yapmasınlar. Denize bakın. Bu deniz İzmir'in kurtuluş mücadelesinin yeridir. 30 Mert'ta sandıkta mücadele edip onları ait oldukları yere göndereceğiz. Bu bizim namus sözümüzdür. Yolumuz açık olsun” dedi.
CHP İl Başkanı Ali Engin konuşmasında önce Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak'a teşekkür etti. Akpınar'dan övgüyle sözeden Engin, “90 yıllık ulu çınar yoluna yeni filizler vererek devam edecek. Yapılan çalışmaların ardından İzmir'de iki kadın belediye başkanımız olacak. Adaylar arasında yeni genç arkadaşlarımız da var. Parti örgütünden yetişmiş, namuslu, dürüst, çalışkan adaylara İzmirlilerin sahip çıkacağına inanıyorum. Oy birliği ile Aziz Kocaoğlu'na, Akpınar'a oy vereceklerine inanıyorum. CHP'nin çıkarları hiç kimsenin koltuğundan önemli değildir. Oylarınızı bu bilinçle kullanın. Biz İzmirliyiz, Karşıyakalıyız yaparız. Hüseyin Mutlu Akpınar'ın öncülüğünde Karşıyaka Spor Kulübü birinci lige çıkacak. Ben destek verdiğiniz, bölünmediğiniz için teşekkür ediyorum” dedi. İlçe Başkanı Ali Karaege ise seçim startını verdiklerini söyledi. Karaege “İçimizden çıkan arkadaşımız ile birlikte yürüteceğiz. İki dönem Karşıyaka'ya hizmet etmiş olan belediye başkanı bize destek olursa çok mutlu olacağız. 8 Şubat'ta temayül yoklaması yapıldı. Ardından belediye başkan adayı açıklandı. Değerli bir arkadaşımız atandı. Hapimiz parti gönüldaşlığı ile kendisine yardımcı olacağız. CHP bayrağını en tepeye dikeceğiz” dedi. Akpınar, beyaz güvercin uçurup, kendisine gösterilen ilgiyi el sallayarak ve yumruğunu kaldırırak yanıt verdi.
Utku BOLULU İZMİR ()
foto