CHP’den Karşıyaka Belediye Başkan adayı gösterilen Hüseyin Mutlu Akpınar, partisinden ve AK Parti’den yönelen eleştirilere karşı yüzde 90 oy hedefi koydu. Akpınar, parti için muhalefete 25 yıldır partinin her basamağında hizmet verdiğini, İzmir’in her ilçesinde ayak izi olduğunu söylerken Gözgöz forması ile çekilmiş fotoğrafıyla propagandaya hazırlanan AK Parti’ye “Kırmızı-yeşil formayı giydim çıkarmaya da niyetim yok” dedi.
Yıllarca Konak ve Karabağlar’da siyaset yapan ve yerel seçim öncesi göreve Konak’tan talip olduğu halde Karşıyaka’dan Belediye Başkan adayı gösterilen Hüseyin Mutlu Akpınar, hem parti içinden hem de AK Parti’den yönelen eleştirilere yanıt verdi.
CHP’de 25 yıl siyaset yapan Akpınar, “Bugün İzmir’de emek kazanmıştır. CHP’nin her kademesinde görev yaptım. 30 ilçesinde benim ayak izlerim var. Hayat hep tesadüflerle doludur. Bir dönem futbol yaşantım oldu. Karşıyaka Spor Kulübü’nde futbol olmak isterdim ama o nasip olmadı. Allah bana KSK’de yöneticilik yapma fırsatı verdi. Yöneticilik yaptığım süre içinde KSK, Süper Lig’e taşımak için mücadele verdik ancak o günkü şartlar bizi lige taşımadı. Karşıyaka Belediye Başkanı olarak başarıdan başarıya koşturacak bir kadro yaratmak istiyoruz. Sporcu kimliği olan bir insanım” dedi.
Akpınar, 1995 yılında partinin gençlik kolları İl Başkanlığı’na talip olmadan önce Karşıyaka’da gençlerle oturup görüştüğünü ondan sonra aday çıktığını ve kazandığını belirterek, 19 yıl önce atılan tohumun bugün yine yeşerdiğini ifade etti.
YÜZDE 90 OY HEDEFİ KOYDU
Doktor eşi Zehra Akpınar’ın Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne atanması üzerine Mavişehir’deki evini kiraya verip Hatay’a taşınmak zorunda kaldığını anlatan Akpınar, bilişim ve eğitim danışmanlığı şirketini işletiyor. Akpınar, AK Partililer’in Göztepe Spor Kulübü formasıyla çekilen fotoğrafını seçim öncesi propaganda amacıyla kullanacakları yönündeki iddialar için de “Benim için her takım aynı. Renklerin kardeşliğinden yanayım. Gözgöz formasını bana kimse hediye etmedi. Ben üstüme kırmızı yeşili formayı giydim ve çıkarmaya da niyetim yok. Karşıyaka çok mutlu olacak. Marka şehri dünyaya tanıtacağım. Cumartesi günü partide ilçe örgütüyle kucaklaşacağım. Yüzde 90 oy hedefiyle sahaya ineceğim” dedi.
Akpınar, yarın (Çarşamba) saat 12.00’da eskiden yöneticiliğini yaptığı Karşıyaka Spor Kulübü ziyaretiyle seçim çalışmalarına başlayacak. Akpınar, KSK Başkanı Mehmet Diniz’le görüşme yapacak.
Elif DEMİRCİ / İZMİR, ()
FOTOĞRAF KUTU
BATERİST AKPINAR
Siyasetin stresini bateri çalarak atan CHP Konak Belediye Başkan aday adayı Hüseyin Mutlu Akpınar’ın gençlik hayali Zülfü Livaneli’nin bateristi olmaktı. Oğlu Kenan, kızı Elif Deniz ve eşi Zehra ile oluşturduğu muzük grubunda kendisi bateri çalıyor. Baterist babaya, Kenan elektro gitarla, Elif Deniz kemanla eşlik ediyor. Doktor olan eşi Zehra Akpınar ise solistlik yapıyor.