AKBANK, çiftçilerin daha kaliteli üretim yapıp daha iyi kazanç sağlayabilmeleri için “iyi tarım eğitimleri'ne başladı. Akbank'ın uzman ekipleri, çiftçilere iyi tarım uygulamaları hakkında bilgi veriyor ve Akbank Tarım Kart’ı tanıtıyor.
İyi tarım eğitimlerinin köy kahvelerinde gerçekleştirildiğini belirten Akbank KOBİ Bankacılığı’ndan sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Bülent Oğuz, “Sektörde azalan kaynaklar nedeniyle iyi tarımın önemi giderek artıyor. Teknolojinin hızla geliştiği günümüzde artık geleneksel üretim teknikleri yetersiz kalıyor ve iyi tarım yapan çiftçilerimiz her anlamda kazançlı çıkıyor. İyi tarım uygulamalarına geçen üreticilerimizin ürünleri daha kaliteli oluyor, üreticilerimiz perakendecilerle daha nitelikli anlaşma sağlıyor, iç ve dış pazarda daha çok tercih ediliyor, maliyetlerini düşürüyor ve bu sayede karlarını artırıyor” dedi.
Bu nedenle, çiftçileri, üretimlerine katkı sağlayacak çözümler, işlerinde uygulayabilecekleri yenilikçi uygulamalar hakkında bilgilendirdiklerini kaydeden Oğuz, “Bu kapsamda da Trakya, Marmara, Ege ve Akdeniz bölgelerimizde başlattığımız iyi tarım eğitimlerini ülke çapında genişletmeyi hedefliyoruz” diye konuştu.
Akbank'ın ekipleri, üç otobüs ile eş zamanlı olarak çıktığı eğitimleri Trakya, Marmara, Ege ve Akdeniz bölgesinde başlattı. Mart ayına kadar sürecek eğitimler Silivri, Tekirdağ, Kırklareli, Edirne, Bursa, Balıkesir, Çanakkale, İzmir, Manisa, Aydın, Muğla, Antalya, Burdur ve Denizli’nin köylerinde gerçekleştiriliyor. Akbank'ın uzman ekipleri, 21 Şubat’ta da Bergama’nın köylerinde akşamları çiftçilere iyi tarım eğitimi verecek.
Akbank, köy kahvehanelerindeki iyi tarım eğitimleri sırasında, çiftçilere Akbank Tarım Kart'ı da tanıtıyor. Türkiye ekonomisinin en önemli bileşenlerinden birinin tarım sektörü olduğunu vurgulayan Bülent Oğuz, Akbank olarak tarım sektörünün ihtiyaçlarını, sezonluk nakit akışlarını gözönünde bulundurarak hazırladıkları bankacılık ürünleri ve sigorta hizmetleri ile karşıladıklarını söyledi. Bülent Oğuz, çiftçilerin, Akbank Tarım Kart ile mazot, gübre, ilaç, fide, tohum gibi tarımsal ihtiyaçlarını satın alabildiklerini belirtti. Buna karşılık çiftçilerin, satın aldıkları ürünlerin ödemesini, hasat zamanı ellerine para geçtiğinde yapabildiklerini kaydetti. Çiftçilerin, kart ile hasat zamanına göre yılda 1 kez ödeme gerçekleştirebildikleni, ayrıca karta diledikleri zaman da ödeme yaparak yeniden kullanabildiklerini belirtti.
Binin yanı sıra çiftçiler, anlaşmalı kampanyalı üye işyerlerinden yapacakları alışverişlerde, vade farksız kampanya avantajlarından yararlanarak chip-para kazanabiliyor. Ayrıca, Akbank Tarım Kart ile 7/24 Akbank ATM’lerinden vadesiz mevduat hesaplarına ulaşıp nakit para çekebiliyor.
(AÖ)
FOTOĞRAF