BÜYÜKŞEHİR Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, Duraliler Mahallesi'nin 1/5 binlik Nazım İmar Plan Revizyonu'nun önümüzdeki hafta Büyükşehir Meclisi'ne geleceğini müjdeledi.

Başkan Akaydın, Duraliler Mahallesi'nde vatandaşlarla bir araya geldi. Toplantıya CHP İl Başkanı Devrim Kök, CHP Kepez Belediye Başkan Adayı Erdal Öner, CHP Kepez İlçe Başkanı Halil Bahar ve çok sayıda vatandaş katıldı. Başkan Akaydın, bölge halkının imar konusunda ve sanayiden gelen atık suların ıslah edilmesi noktasında Büyükşehir Belediyesi'nden beklentileri olduğunu söyledi.

1/5 BİNLİK PLAN HAZIR

Başkan Akaydın, söz konusu sorunların çözümü için gereken çalışmaları yaptıklarını belirterek, "Sanayiden gelen atık sular ıslah edildi. Artık dereden temiz bir su geçiyor, çevre kirliliğine yol açmıyor. Bölgenin imar sorununu çözmek için 1/25 binlik çevre düzeni planının yapılması gerekiyordu. Bu tür planların yapılması biraz vakit alıyor. 1/25 binlik planlar Ağustos ayında Büyükşehir Meclisi'nden geçti. Büyükşehir Belediyesi de vakit kaybetmeden 1/5 binlik plan çalışmalarını yaptı" dedi.

YAŞAM KALİTESİ ARTACAK

Akaydın, Batı Çevre Yolu nedeniyle mezarlık alanı yakınlarında yapılacak yonca kavşak için o alanda farklı bir imar çalışması yapıldığını hatırlatarak, “Karayolları birçok şehirde kamulaştırma için para buluyor. Ancak Antalya'ya gelince para olmuyor maalesef. Artık Duraliler Mahallesi'nin imar sorununu çözüyoruz. Salı günü meclise Duraliler Mahallesi 1/5 binlik Nazım İmar Planı Revizyonu gelecek. Bölge halkının beklentileri karşılanmış olacak. Artık Duraliler'de yaşam kalitesi artacak. Şimdiden hayırlı olsun" diye konuştu. Mahalle sakinleri Başkan Akaydın'a imar planı çalışmalarından dolayı teşekkür etti. (FOTOĞRAFLI)