ANTALYA Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Mustafa Akaydın, Muratpaşa Belediye başkan adayı olarak CHP'li mevcut başkan Süleyman Evcilmen'in yerine Antalya Kadın Kolları Başkanı Avukat Sultan Yeğen'in aday gösterilmesi nedeniyle CHP Antalya İl Teşkilatı önünde yaşanan protestoları değerlendirdi.

CHP Alanya Belediye Başkan Adayı Şefik Türktaş'ın Alanya'nın Avsallar Beldesi'ndeki seçim bürosunun açılışına katılan Akaydın, 2 gündür Alanya ve Manavgat'ı dolaştığı için konuyu takip etmediğini söyledi. Protestoların seçim öncesi partiye zarar vereceğini kaydeden Akaydın, "Herkesin demokratik haklarına saygı gösteririm. Ben herkese itidal tavsiye ediyorum. Bu konuda il başkanının konuşması daha doğru olur. Şu anda alanda dolaşan bir belediye başkan adayıyım" diye konuştu.

Aday belirlenmesiyle ilgili hiçbir öngörüsünün olmadığını kaydeden Akaydın, "Hiçbir olumsuz öngörüm olmamıştır. Antalya'da herkes bilir. Aday tespit süreçlerinde hiçbir şekilde müdahil olmam. Benim stilimde bu yok" dedi. (FOTOĞRAFLI)