ANTALYA Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, Muratpaşa Belediye Başkan adayı üzerinden sancılı günler yaşayan partisinde henüz aday belirleme sürecinin tamamlanmadığını söyledi, “Genel başkanımızın takdir hakkı vardır. Bu takdir henüz tamamlanmamıştır" dedi.

Belediye Başkanı Akaydın, partisi CHP'nin Muratpaşa Belediye Başkan adayı üzerinden yaşadığı sancılı süreci değerlendirdi. Muratpaşa'da bir aday değişikliği yaşandığını, bu noktada Parti Meclisi'nin İl Kadın Kolları Başkanı Sultan Yeğen adına takdir hakkını kullandığını belirten Başkan Akaydın, “Onun da üzerinde Genel Başkanımızın takdir hakkı vardır. Bu takdir henüz tamamlanmamıştır" dedi.

'SÜRECE DAHİL OLMADIM'

Kendisinin Muratpaşa'da aday belirlenmesi noktasında bir müdahalesinin söz konusu olmadığını vurgulayan Başkan Akaydın, “Partili bütün aday arkadaşlarımı aynı sevecenlikle görüyor, son derece birikimli, kaliteli insanlar olarak yorumluyorum" dedi. Ancak CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun kendisine sorması halinde aday belirleme sürecine dahil olabileceğini kaydeden Başkan Akaydın, bu yönde bir sorunun kendisine yöneltilmediğini dile getirdi.

'PANİĞE GEREK YOK'

CHP'den her kim aday olursa Muratpaşa'da açık ara seçimi kazanacağını ve kimsenin panik hissi yaşamasına gerek olmadığını kaydeden Başkan Akaydın, “Siyasi partilerin geçmişinde aday yenilemeleri vardır. Bundan sonra da olacaktır. Aday gençleştirmeleri vardır, bundan sonra da olacaktır. Ben, parti disiplinim gereği Genel Merkez'in ve Genel Başkan'ın takdiri neyse arkasında duracağım. Farklı bir tavır benden beklenemez" diye konuştu.

SALI GECESİNİ ANLATTI

Başkan Akaydın, kendisinin CHP Lideri Kılıçdaroğlu'na İl Başkanı Devrim Kök'ün ismini ilettiği iddialarına ilişkin şu açıklamayı yaptı:

“Pazar günü Sultan hanımın isminin belirlenmesi benim için de sürpriz oldu. Antalya'da kamuoyunda kesin midir değil midir diye gelişmeler oldu. Açık söyleyelim, ben Parti Meclisi kararları kesin diye biliyordum. Öyle değilmiş. Ben hiç taraf olmadan Genel Başkan'a çeşitli aday seçeneklerinin devam edip etmediğini sordum. Ediyorsa, 'Bizim örgütlerimizin ve partimizin önemli alakadarlarının görüşleri şu yöndedir. Bu isim olursa şu sakıncası olabilir' diye görüş ilettim. Hiç kimseye yönelik bir tavır koymadım."

YEĞEN DIŞINDA BİR KARAR ÇIKABİLİR

Parti Meclisi'nin açıkladığı aday Sultan Yeğen'e ilişkin de “Partinin çalışkan, ketum ve üretken isimlerinden biridir" değerlendirmesi yaptığını aktaran Başkan Akaydın, “Tek suçu Çorumlu olmasıdır. Bunun siyaseten kullanılmasıdır. Bana da zarar verdiğini, Sultan hanıma da zarar vereceğimi söyledim. İnsanlık ayıbı değildir ama siyasetin kullanacağını ilettim" diye konuştu. Yeğen'e adaylıktan çekilmesi noktasında baskı iddialarını kesin dille reddeden ve aleyhinde bir tavır içine girmediğini belirten Başkan Akaydın, “Süreçte Genel Başkanla telefonda 4 kere görüştüm. Bildiğim kadarıyla, takdir süreci tamamlanmamış. MYK'dan farklı bir karar çıkabilir. Parti Meclisi'nden Sultan hanım çıkmıştır. Genel Başkanın imzası son şeklidir" dedi.

KİMSE CHP'NİN ATATÜRKÇÜLÜĞÜNÜ SORGULAYAMAZ

Muratpaşa Belediye Başkanı Süleyman Evcilmen'in, partisinden istifa ederken CHP'de Atatürkçü ve Cumhuriyetçi isimlerin tasfiye edildiğine yönelik açıklaması da sorulan Başkan Akaydın, “CHP'nin Atatürkçülüğünü, Atatürk ilkelerine bağlılığını tartışmak kimsenin haddi değildir" dedi. Başkan Evcilmen'in açıklamalarını içinde yaşadığı süreçte ruh halinin yansıması olarak değerlendiren Mustafa Akaydın, “Her yarışta elimine olan belediye başkanı böyle demeç verecekse.. Bundan iki yıl önce Evcilmen, bir televizyon programında parti kültürüyle buluşamadığımı söylemişti. Bizim parti kültürümüzde hemen istifa edip hele hele başka partiye geçmek gibi bir ilke yoktur. Evcilmen'in sözlerini öfke kaynaklı bildirim olarak kabul ediyor, aklı selime davet ediyorum" diye konuştu.

Başkan Akaydın, Cumartesi günü, Çağlayan Spor Salonu'nda yeni partisi DSP'ye katılacak Evcilmen'e “Partisinin belirlediği yeni aday için beraber gelsin çalışalım. Partisine sadakati olan düzgün ve birikimi insanları parti bir gün bir yerde değerlendirir" diye çağrıda bulundu.

EVCİLMEN GÖSTERİLMEDİĞİ İÇİN MUTLU MU?

Başkan Akaydın, “Süleyman Evcilmen aday gösterilmediği için mutlu musunuz" sorusuna ise şöyle karşılık verdi:

“Evcilmen'le 5 yılda zaman zaman fikir ayrılıklarımız, çatışmalarımız olmuştur. Bu ayrı bir şeydir. Önümüzdeki seçim Türkiye Cumhuriyeti için çok önemlidir. Öncelikle bir siyasetçinin 'vatanım' demesi lazımdır. Siyaseten tercih edilmezlik hızla siyasi parti değişimine yol açıyorsa buraya defalarca soru işareti koyar. Demek ki 'Kişisel siyaset olarak siyasete bakıyor ilkesel, ideolojik olarak bakmıyorsunuz' der. Bu gruplardan, kişilerden değilim. Benim ilkelerim doğrultusunda da çok az siyasetçi var."

PARTİYİ BBP'LİLER İŞGAL ETTİ

Başkan Akaydın, CHP İl Başkanlığı'nı işgale kadar uzanan protestoları tasvip etmediğini belirterek, farklı bir iddiayı gündeme taşıdı. Başkan Akaydın, “Böyle davranışlarda Parti Meclisi geri adım atarsa yeniçeri ocağına döndürür. Nitekim böyle bir şey çok şükür olmadı. Üzülerek söylüyorum edindiğim çok net tespitlere göre, BBP partizanı birtakım kişilerin, dostluk ilişkisiyle olaylara kaydırıldığını öğrendim. Bu anlamda sevindim, CHP'den tepki koyanların sayısının az olduğunu gösteriyor" diye konuştu.

Son seçim anketlerini de değerlendiren Başkan Akaydın, “Başbakanın bizzat telefon ederek 'doğru anket yapın' dediği bir ülkede anketlerin güvenilirliğine inanmak mümkün değildir" dedi. (FOTOĞRAFLI)