KAŞ'a bağlı beldeleri ziyaret eden Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, Menderes Türel'in 'yabancıların festivallerine destek vermeyiz' sözlerini eleştirerek, "Antalya ekonomisi turizme dayanıyor. Turizm olmazsa Antalya'nın esnafı çöker" sözleriyle eleştirdi.

CHP Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mustafa Akaydın ve Kaş Belediye Başkan adayı Ömer Saim Karakurt, Kaş İlçe Başkanı Süleyman Özer, seçim çalışmaları kapsamında Kalkan ve Yeşilköy beldelerini ziyaret etti. Yeşilköy'de vatandaşlar tarafından karşılanan Akaydın ve beraberindekiler, CHP Seçim Bürosu'nun açılışını yaptı. Yeşilköy esnafını ve toptancı halini ziyaret eden CHP heyeti, hal esnafının ve sera üreticilerinin sorunlarını dinledi. Ardından Kalkan Beldesi'ne geçen Akaydın, önce partisinin seçim bürosunun açılışını yaptı. Pazarı ziyarete eden Akaydın, 95 yaşındaki Rauf Gürses'i de iş yerinde ziyaret ederek Atatürk portresi hediye etti. Akaydın, iş adamı Aşkın Yener'in kayınpederinin cenaze törenine katıldı.

Ziyaretlerde Büyükşehir Yasası ve döenminde yapılan hizmetler hakkında bilgi veren Akaydın, "Antalya, dünyanın en güzel şehri. Kaş'ta yaşayan yabancılar bunun farkında. Denizi, doğası, dağları ile dünyanın en güzel yerleri buralar. Ancak başımızdaki iktidar buraları bozmak için elinden geleni yapıyor. Ülkeyi özellikle son 2 ayda cadı kazanına çevirdi. Doğal güzelliklerimizi bozarak yapıyorlar. Antalya'nın birçok yerini maden ocağı ruhsatıyla delik deşik ediyorlar. Hidroelektrik santralleri diyerek Antalya'nın suyuna göz diktiler" diye konuştu.

2-B SORUNU

Antalya ve Kaş'ta CHP'nin sandıktan çıkacağına inandığını belirten Akaydın, Antalya'da yapılan hizmetlerden 1 Nisan'dan itibaren Kaş'ın da yararlanacağını söyledi. Bölgenin en büyük sorunun 2-B olduğunu vurgulayan Mustafa Akaydın, "Bu sorunu yaşayan yüzleri görüyorum. CHP olarak 2-B arazilerini orman köylüsüne bedava, deniz kıyısında yaşayan köylüye emlak bedeli kadar, İstanbul'da yaşayanlara rayiç bedeli üzerinden vereceğiz dedik. İstanbul'daki 2-B arazilerini AK Parti yandaşların peşkeş çekti. Buradaki üreticiler için 2-B arazileri ekmek parası, geçim kaynağı idi. Başbakan herhalde uyandı. 'Merak etmeyin ben bu sorunu çözeceğim' diyor. 'Siz oy verin, ben seçimden sonra çözeceğim' diyecek herhalde. Seçimden sonra bu sorunu çözmeyeceksen namertsin, sözünde dur" dedi.

TÜREL DONLA DOLAŞIYORDU

Konuşmasında isim vermeden Ak Parti Belediye Başkan adayı Menderes Türel'i de eleştiren Akaydın, "Akaydın köylerin yollarını yeni öğreniyormuş. Ben de ona diyorum ki, sen doğmadan ben her yaz dedemin köyüne gider, düven sürerdim. Köyü yaşardım. Antalya'da 33 yıl hekimlik yaptım. Hastalarımın köylerini gezdim. Ben bunları yaparken sen 'don'la dolaşıyordun. Baktı ki buda tutmuyor, şimdi de 'Antalya'da bütün uluslararası festivalleri kaldıracağım. Yörük festivali yapacağım' diyor. 5 sene önce bu arakalaş, 'Antalya'yı Barselona yapacağım, Dubai yapacağım' diyordu. Seçim broşürlerinde var. Ben de diyorum ki Antalya Antalya'dır, biz onlardan daha güzeliz" diye konuştu.

FESTİVALLERİ KALDIRMAK ESNAFA DARBE

Antalya ekonomisinin temelinin turizm olduğunu vurgulayan Akaydın, Türel'i şu sözlerle eleştirdi: "Antalya'da Almanların düzenlediği Oktober Fest- Hasat Bayramı'na 2 günde yaklaşık 50 bin kişinin geldiğini anlatan Akaydın, "Antalya ekmeğini turizmden kazanıyor. Turizm olmazsa Antalya'nın esnafı çöker. Antalya'nın çiftçisine de çok büyük zararı olur. Antalya gibi senede 12 milyon turist ağırlayan, 60 bin yabancının yerleşik yaşadığı bir şehrin belediye başkanlığına aday olan bir kişi, ben uluslararası festivalleri kaldıracağım diyebilir mi? Bundan daha büyük ayıp olur mu? Buralara geldiği zaman bunun hesabını sorun." (FOTOĞRAFLI) Foto: Ziyaretlerden