ANTALYA Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, Kumluca'nın Beykonak ve Mavikent beldelerinde hal esnafını ziyaret ederek, yerel seçimler için destek istedi.

Kumluca İlçesi'ne gelen Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı ve CHP Belediye Başkan adayı Mustafa Akaydın, CHP Kumluca ilçe Teşkilatı ile Beykonak Beldesi'nde çeşitli ziyaretlerde bulundu. İlçe teşkilatına gelişinde CHP İlçe Başkanı Arif Kocacık, yönetim kurulu üyeleri ve partililer tarafından karşılanan Başkan Akaydın, buradan Beykonak Belediyesi Toptancı Sebze ve Meyve Hali'ne geçti.

HAL KAPANMAYACAK

Toptancı hallerinde esnaf ve üreticilerle bir araya gelen Akaydın, bazı esnafın beldedeki hallerin kapatılacağı yönünde duyumlar aldıklarını belirtmeleri üzerine açıklama yaptı. Başkan Akaydın, Kumluca'da hiçbir halin kapatılmasının söz konusu olmadığını söyledi. Yeni çıkan Büyükşehir Yasası gereği 30 komisyondan az olan hallerin kapatılması gerektiğinin altını çizen Başkan Akaydın, "Kumluca'da böyle bir durum söz konusu değil, ancak bazı hallerin daha iyi hizmet verebilmesi için birleştirilmesi söz konusu olabilir" diye konuştu.

Başkan Akaydın hal ziyaretinin ardından dün akşam Mavikent Beldesi'nde meydana gelen motosiklet kazasında hayatını kaybeden Ahmet Atıcı'nın cenaze törenine katıldı. Mavikent Mezarlığı'na giden Akaydın, defin töreninin ardından aileye başsağlığı dileğinde bulundu.

ASFALT REKORU

Beykonak Beldesi'ni de ziyaret eden Başkan Akaydın, Belediye Başkanı MHP'li Recep Turan'ı makamında ziyaret etti. Akaydın, Başkan Turan'a günün anısına Atatürk tablosu hediye etti. Beykonak Belediyesi bahçesinde yer alan kahvehanede toplanan vatandaşlara seslenen Akaydın, Antalya'da 58 ayda 58 büyük projeyle vatandaşlara en iyi hizmeti vermeye çalıştıklarını söyledi. Antalya 750 bin ton asfalt dökerek Antalya tarihinin en çok asfaltlama rekorunun kendilerinde olduğunu söyledi.

KİŞİ BAŞI 11 BİN DOLAR HAYAL MAHSÜLÜ

Antalya'nın tarım ve turizmin en iyi yapılan şehir olmasına karşın, üreticilerin Ak Parti hükümetin uyguladı yanlış tarım politikaları yüzünden yüzlerinin hiç gülmediğini iddia etti. Yaklaşık 10 yıldır üreticinin ürettiği ürünün piyasa satış değerinin aynı olmasına karşın, sektör girdilerinin her yıl artarak devam ettiğini söyledi. Hükümetin açıkladığı yıllık 11 bin dolar kişi başı gelir seviyesinin sadece hayal mahsulü olduğunu dile getiren Akaydın, "Ben size açık olarak soruyorum. Hükümetin açıkladığı rakamlara göre her eve kişi başına 25 bin TL gelirin girmesi demek. 4 kişilik bir ailede bu yıllık 100 bin TL ediyor. Hanginizin evine yıllık 100 bin lira gelir giriyor" diye sordu.

BEYKONAKLILARDAN DESTEK İSTEDİ

Beykonaklılardan 30 Mart yerel seçimlerinde kendilerine destek vermelerini isteyen Akaydın, şunları kaydetti: "30 Mart seçimlerinde paraları ayakkabı kutusuna koyanlara, kul hakkını yiyenlere oy vermeyin. Onların içerisinde çok temiz insanlar var. Ancak içlerinde maalesef kul hakkı yiyen de bir kesim var. Onlara artık 30 Mart'da 'dur' deme zamanı gelmiştir. 30 Mart'ta biz seçildiğimiz takdirde kapanan belediyelerde çalışan personel mutlaka mevcut yapı içerisinde istihdam edilecek. Hiç kimsenin ekmeğiyle oynanması veya mağdur edilmesi söz konusu değildir. Her çalışanımız bu konuda müsterih olsun."

Seçime az bir zaman kaldığını dile getiren Akaydın, “Bizler her gün yayınlanan farklı anketlere değil, sandıktan çıkacak sonuca bakarız. Bizim için en güzel anket sandıktır" dedi. Akaydın, daha sonra ilçeden ayrıldı. (FOTOĞRAFLI) Foto: Ziyaretlerden