ALANYA'da çeşitli ziyaretlere imza atan Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın temiz siyaset vurgusu yaptı. Akaydın, “Çocuklarım da dahil olmak üzere tüm mal varlığımı açıklayacağım. Bir tane uygunsuz talan peşinde bir iş bulamazlar. Hodri meydan" dedi.

İlçe ziyaretlerini sürdüren Başkan Akaydın, son olarak Alanya'da bir dizi programa imza attı. Güne CHP Alanya Belediye Başkan Adayı Şefik Türktaş'la birlikte sanayi esnafına 'Hayırlı işler' diyerek başlayan Akaydın, sorunları dinledi. Esnafı tek tek dolaşan Başkan Akaydın'ın gezisi neşeli görüntülere sahne oldu. Türktaş ile birlikte 1977 model 'Java' marka motosiklete binen Akaydın, torna tezgahına geçti.

ALANYA'YA YENİ SANAYİ

Sanayi esnafının sorunlarını tespit ettiklerini belirten Başkan Akaydın, sanayi çarşısında önemli altyapı eksikleri ve drenaj sorunu bulunduğunu söyledi. İşyerleri önünde biriken sulardan esnafın oldukça şikayetçi olduğunu ifade eden Akaydın, “Alanya esnafına sanayi yetmiyor. Mutlaka yeni bir sanayi alanı yaratmak lazım. Göreve geldiğimiz takdirde Sefik Türktaş'la birlikte bu yönde çaba göstereceğiz" diye konuştu.

SANAYİYE ÇIRAKLIK MERKEZİ

Sanayi çarşısında güvenlik kamerası eksiğini de dile getiren Akaydın, “Sanayinin sosyal ve kültürel tesis ihtiyacı var. Burada güvenlik kamera sistemi yok. Bu konuda rapor çıkartılması için talimat verdim" dedi. Akaydın, Antalya'da sanayi çırakları için oluşturulan sosyal tesisi örnek göstererek, bu tür benzer yatırımları Alanya'da da yapmayı planladıklarını ifade etti.

Programına Alanya Kahramanmaraşlılar Kültür ve Yardımlaşma Derneği'nin, kentin düşman işgalinden kurtuluşunun 94'üncü yılı etkinlikleri kapsamında düzenlediği kermese katılarak devam eden Akaydın burada Kahramanmaraşlılarla buluştu.

Alanya Belediyesi önünde düzenlenen etkinlik, siyasetin centilmen yüzüne sahne oldu. Burada Alanya protokolüyle bir araya gelen Başkan Akaydın, Kaymakam Erhan Özdemir, Gazipaşa Kaymakamı Muhittin Pamuk ve Alanya Belediye Başkanı Hasan Sipahioğu ile bir süre sohbet etti. Daha sonra Başkan Sipahioğlu'na nezaket ziyaretinde bulunan Akaydın, seçim çalışmalarında kendisine başarılar diledi.

MAL VARLIĞIMI AÇIKLAYACAĞIM

Akaydın, Alanya merkezde esnaf ziyareti gerçekleştirdi. Sonrasında Türkler Beldesi Bilaller Mahallesi'nde halkla bir araya gelen Akaydın, yoğun ilgiyle karşılandı. Halka hitabeden Akaydın, konuşmasında zaman zaman genel siyasete değindi. Antalya'ya 5 yıllık görevi süresince alnının akıyla hizmet ettiğini söyleyen Başkan Akaydın, her zaman temiz siyasetten yana olduğunu söyledi. Daha önce de mal varlığını açıkladığını söyleyen Akaydın, “Nakit ve ayni mal varlığımı yine açıklayacağım. Buna çocuklarımı ve tüm akrabalarımı dahil ediyorum" dedi.

HODRİ MEYDAN

Eşiyle birlikte 35 yıldır halka tıp doktoru olarak hizmet etiklerini ifade eden Akaydın, “Eşim de doktor. Emekli maaşı alıyor. Memlekete 35 yıldır tıp doktoru olarak hizmet ettik. Para da kazandık Allah'a şükür. Ben belediye başkanı olduktan sonra mal varlığım ve nakit varlığım azalmıştır. Hodri meydan. Ailemde bir tane uygunsuz, vurgun peşinde, talan peşinde bir şey bulamazlar. Bunu açık açık söylüyorum" dedi. (FOTOĞRAFLI)