AK Parti’li Marmaris Belediye Başkan Adayı Ali Doğan Tugay ve meclis üyeleri, Turban Otel’de düzenlenen toplantıda halka tanıtıldı.
AK Parti’li Marmaris Belediye Başkan Adayı Ali Doğan Tugay, meclis üyelerini tanıttıktan sonra kendilerinin her siyasi görüşü kucaklayan bir yapıya sahip olduklarını ileri sürerek CHP’li Marmaris Belediye Başkanı Ali Acar’ı eleştirdi. ’Biz’ mantığını benimsediklerini öne süren Tugay, “Şu an belediyenin başındakilerin yaptığı gibi ’Ben’ demek şeytan demektir” dedi.
Başbakan ile Muğla gezisi sırasında Marmaris’te düzenlenen yemek öncesi bizzat görştüğünü belirten Tugay, “Kendilerine projelerimi anlattım, Bana turizmi uzatmak ve kıyıların korunması için şahsi destek sözü verdi. Marmaris’e yapılacak olan her türlü yatırıma hükümet olarak destek verecekler” dedi.
Tugay, turizmde Marmaris’e katkı sağlamak istediğini söyleyerek küçük uçakların ve helikopterlerin inebileceği bir havalimanı yapılması için çalışacağını söyledi. Dalaman- Marmaris arasındaki karayolunun 30 dakikanın altına inmesi ve Aksaz Askeri üssünden geçen karayolunun halkın kullanımına açılması gibi projerinden söz eden Tugay, bu projeleri de Başbakan’a bizzat sunacağını belirtti.
TEMYİZ DAVASI AÇILDI
Aynı zamanda Marmaris Liman İşletmeleri A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı olan AK Parti’li Marmaris Belediye Başkan Adayı Tugay, 2005 yılında başlayan ve limana 300 metre uzunluğunda yeni bir iskele yapılmasını öngören plan değişikliğiyle ilgili 16 bakanlık ve genel müdürlük, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı ile Genelkurmay Başkanlığı’ndan onay çıktığını ifade etti. Tugay, Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) raporunun da olumlu olduğunu kaydetti. Tugay, “Bu olumlu sonuçların ardından limanın yapılmaması için Marmaris Belediyesi Danıştay’a başvurdu. Gerekçeler arasında ’Bu gemilerden çok yolcular çıkacak, Marmaris'te kalan turistlere plajlarda yer kalmayacak’ ve ’Marmaris'in altyapısı aynı anda gelecek 5-10 bin kişiyi kaldırmayacak’ gibi konular var. Danıştay bu gibi gerekçeleri dikkate alarak yürütmenin durdurulmasına karar verdi. Bunun üzerine Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Türkiye Denizcilik İşletmeleri de Danıştay Dava Daireleri Genel Kurulu’na temyiz için dava açtı. Dava 27 Haziran 2013'te neticelendi. Daha önce limanda sadece kiracı olduğumuz ve davada taraf olmadığımız için açıklamayı Belediye Başkanı Ali Acar’ın yapmasını istedim ve bekledim. Ancak henüz bir açıklama yapmadı. Bugün burada açıklıyorum. Danıştay Dava Daireleri Başkanlığı davada taraf olan Türkiye Denizcilik İşletmeleri ile Turizm ve Kültür Bakanlığı’nı haklı bularak Danıştay’ın verdiği yürütmeyi durdurmayı iptal etti. Liman projesi tekrar gündeme gelecek” dedi.
Doğuş Esat BERME / MARMARİS, ()
FOTOĞRAF