AK Parti Manavgat Belediye Başkan adayı Recep Barut, semt pazarını ziyaret ederek esnafa projelerini anlattı. 'Manavgat Sevdamız Gerçek' sloganıyla 30 Mart'ta yapılacak yerel seçimler için kampanya başlatan Ak Parti Manavgat Belediye Başkan adayı Recep Barut, Kapalı Çarşı ve pazarı esnafını ziyaret etti. Ziyarette, Ak Parti İlçe Başkan Vekili Hüseyin Özdemir, parti yöneticileri, kadın kolları, gençlik kolları üyeleri de hazır bulundu. Barut'a eşi Ayşegül Barut da eşlik etti. Bir kahvehanedeki vatandaşları da selamlayan Barut, ısrarlar üzerine Süleyman Durşan adlı vatandaşla tavla oynadı.

Pazarcı esnafının en büyük sorununun kış aylarında ilçeye turist gelmemesi olduğunu ifade eden Barut, “Bunun sonucunda kış aylarında yaklaşık 45 bin turizm çalışanı işsiz kalıyor. 31 Mart'tan sonra uygulayacağımız projelerle Manavgat'ta turizm sezonunu 12 aya yayacağız. İlçemizde 50 bin turizm çalışanı var, hem bunlar işsiz kalmayacak, hem de esnafımız rahat edecek" dedi.

PAZAR YERİ DEĞİŞMEYECEK

Barut, Manavgat'ı denizle buluşturacak projelerle gelen turist sayısını birkaç kat arttıracaklarını sözlerine ekledi. Son günlerde pazarcı esnafıyla ve pazar yeriyle ilgili bazı dedikoduların çıkarıldığını kaydeden Barut, “Ben hayatım boyunca insanların ekmeğiyle oynamamayı şiar edindim. Pazarcı esnafı, 2.5 metrelik tezgahında kendisinin ve çoluk çocuğunun nafakasını çıkartıyor. Her zaman pazarcı esnafının yanındayım. Kasıtlı olarak çıkarılan bu pazaryerinin değiştirileceği dedikodularına kimse itibar etmemeli. Asla böyle bir şey olmayacak" diye konuştu. (FOTOĞRAFLI)