AK Parti’li Muğla Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mansur Harmandar ve Bodrum Belediye Başkan Adayı Ali Server Yazgan, Bodrum’un Gümüşlük Beldesi’ni ziyaret ederek esnaf ve vatandaşlarla bir araya geldi.
AK Parti’nin Muğla Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mansur Harmandar, Bodrum Belediye Başkan Adayı Ali Server Yazgan, Bodrum İlçe Başkanı Akif Demiröz ve partililerle birlikte Gümüşlük’ü ziyaret etti. Esnaf ile konuşup, sorunlarını dinleyen Prof. Dr. Harmandar, Muğla'da ayak basmadık yer bırakmayacaklarını öne sürerek tüm bölgenin sorunlarını yerinde tespit etmek istediklerini belirtti. Ziyaret ettikleri her yerde sorunları raporladıklarını kaydeden Harmandar, “Muğla'nın kabuğunu kırma vakti geldi. Vatandaşımızın, esnafın, çiftçinin, üreticinin toplumun her kesiminin düşüncesi bizim için çok önemli. Vaat değil söz veriyoruz. Muğla'ya çağ atlatacağız. Muğla belde ve ilçeleriyle büyükşehir olmayı hak ediyor. Büyükşehir olmakla Muğla bir üst kademeye geçmiştir. Amacımız büyükşehir olmanın gerekliliğini yerine getirmektir. Daha iyi, yaşanılabilir bir Muğla oluşturmak istiyoruz” dedi.
Büyükşehir yasasının köylerin kalkınması için çok önemli olduğunu ifade eden Harmarndar, muhtarların daha iyi hizmet verebilmesi için modern muhtarlık binaları yapacaklarını açıkladı. Köylere hem büyükşehir hem de ilçe belediyelerinin toplam bütçesinin en az yüzde 10’unun aktarılacağını vurgulayan Harmandar, “Belediye başkanları bu oranı isterlerse yüzde 20’ye, 30’a çıkartabilir. Bugüne kadar Özel İdare, KÖYDES ve Köylere Hizmet Götürme Birliği’nden yapılan yatırımları bundan sonra büyükşehir belediyesi ve ilçe belediyesi yapacak. Belediyelere merkezi hükümetten aktarılan pay arttırıldığı için köylere yapılan yatırım miktarı da 10 kat artacak” dedi.
“BODRUM’UN MAKUS TALİHİNİ DEĞİŞTİRECEĞİZ”
AK Parti’li Bodrum Belediye Başkan Adayı Ali Server Yazgan da Bodrum Yarımadası’nın çehresini değiştirecek projeler hazırladıklarını ifade ederek hem kent merkezi hem de belde ve köyleriyle birlikte yeni projeleri, hayata geçirerek yaşayanların hayat standartlarını üst seviyelere çıkaracaklarını öne sürdü. Yazgan “Büyükşehir Belediye Başkan Adayımız Mansur Harmandar ile birlikte Bodrum’un makus talihini değiştireceğiz” dedi.
Pazar yerinde vatandaşlar ile sohbet eden AK Parti’li Yazgan, hizmet kalitesiyle Türkiye'nin ilk örnek huzurevini Bodrum’da hizmete kazandıracaklarını belirtti. Bir belediyenin asfalt, kaldırım ve yol yapmasının temel görevi olduğunu anlatan Yazgan, “Üreten kadınlar için pazarlar kurulacak. Anadolu’nun çeşitli yerlerinden gelen ve şehir kültüründe evlerine hapsolan kadınlarımız üreterek sosyalleşecek. Böylece hem çevresini tanıyacak hem de kendisini kanıtlayacak. Evine ekmek götürürken çocuğunun, ailesinin bir ihtiyacını karşıladığı için mutlu olacak. Bodrum’da bir aşevi, sosyal yardım merkezi maalesef yok. Bunların yapılması gerekiyor. Ayrıca ilçemizin kadın danışma merkezlerine, semt evlerine ihtiyacı var. Kadına şiddetin her geçen gün arttığı günümüzde kadınlarımızın haklarını bilmesi gerekiyor. Kadın danışma merkezlerinde sosyolog, psikolog ve avukatlar görev yapmalı. Kadının olmadığı yerde gelecek de kurulamaz” dedi.
Nilüfer KANDIRMIŞ / BODRUM, ()
FOTOĞRAF