AK Parti Kumluca İlçe Teşkilatı tarafından düzenlenen aday tanıtım toplantısına katılan Antalya Büyükşehir Belediye Başkan adayı Menderes Türel, muhalefeti kastederek, "Onlar mazeret ustası, biz ise hizmet ustasıyız" dedi.

AK Parti Kumluca İlçe Teşkilatı, Antalya Büyükşehir Belediye Başkan adayı Menderes Türel ve Kumluca Belediye Başkan adayı Hüsamettin Çetinkaya'yı tanıttı. Kumluca Belediyesi Düğün Salonu'nda düzenlenen toplantıya Ak Parti Antalya milletvekilleri Hüseyin Samani ve Sadık Badak, İl Başkanı Mustafa Köse, Kumluca İlçe Başkanı Arif Yavuzer ile çok sayıda partili katıldı. Toplantıda konuşan Menderes Türel, sadece millete hizmet yapmak için siyaset yaptıklarını, bu işi yaparken de hiçbir zaman mevki, makam edinme derdi gütmediklerini söyledi.

MUHALEFETİ ELEŞTİRDİ

Eskiden siyasetin seçim öncesi en iyi vaatlerde bulunan kişiler tarafından yapıldığını, seçimden sonra ise verilen vaatlerin unutulduğunu belirten Türel, "Ak Parti olarak hiçbir zaman yapmayacağımız şeyleri vaat etmedik. Vaat ettiğimiz her şeyi de ne pahasına olursa olsun yerine getirdik" dedi. Muhalefetin sadece vaatte bulunduğunu kaydeden Türel, "Sadece konuşurlar. İş yapmayı bilmezler. Krizden beslenirler, gıdaları budur. Geçmişte bir iş yapmayanlar, gelecek içinde bir referans veremeyecek olanlar, sadece bu milleti bölüp parçalayıp, oradan çıkacak polemikten beslenmeye çalışırlar. Artık bu halk bu oyunları yemiyor" diye konuştu.

DESTEK İSTEDİ

Büyükşehir Yasası hakkında da bilgi veren Türel, yasayla birlikte köylerin hizmet payının artacağını söyledi. Belediye başkanlığı döneminde yaptığı hizmetleri de anlatan Türel, seçimdeki rakiplerini eleştirerek, "Onlar mazeret ustası, biz ise hizmet ustasıyız. Şimdiden köylerde su parasının artacağını söylüyorlar. Şimdiden götüremeyecekleri hizmetlerin mazeretlerini söylüyor" dedi. Belediye Başkanlığı döneminde ise 250 milyon TL borç ödediklerini kaydeden Türel, Kumluca'ya, Antalya'ya en iyi hizmet edecek kişilere yani Ak Parti adaylarına destek vermelerini istedi.

YOLSUZLUK YOK

Ak Parti Antalya İl Başkanı Mustafa Köse de muhalefetin yalan vaatlerde bulunmaktan başka bir şey yapmadığını söyledi. Gezi Parkı eylemleriyle Türkiye'de yapılacak projelerin engellenmeye çalışıldığını savunan Köse, "17 Aralık'ta güya yolsuzluk operasyonu yapıldı. Amaç, Kanal İstanbul, üçüncü köprü ve Avrupa'nın en büyük havalimanını yapanları içeri almakmış. Bunlar sizleri aldatıyorlar. Ortada ayakkabı kutusu, 4,5 milyon dolar yolsuzluk parası yok. O paralar, Suriye'de enkazın altında bekleyen çocuklara, Mısır'da darbeden etkilenen mazlumlara, Afrika'da karnına açlıktan taş bağlamış çocukların yardım parasıdır. Ortada ne yolsuzluk ne ayakkabı kutusu ne de para sayma makinesi var. Ortada sadece Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a suikast planı var" diye konuştu. HİZMETLERİNİ ANLATTI

Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya ise sahneye belediye meclis üyeleriyle birlikte çıktı. Görev süresince yaptığı hizmetleri anlatan Çetinkaya, Türkiye'de ilk defa TSE ISO EN 9000 Kalite Yönetim Sistemi ve TS ISO 10002 Müşteri Memnuniyeti ve Şikâyet Yönetim Sistemi belgelerine sahip alan belediye olduklarını hatırlattı. Başkan Çetinkaya, Avrupa İş Konseyi (EBA) tarafından verilen 'En İyi Şehir' ve 'En İyi Belediye Başkanı' dalında 2013 Uluslararası Sokrates Ödülü'nü alan belediye olduklarını vurguladı. Kendisinin 3'ncü dönemden sonra tekrar aday olmayı düşünmediğini de vurgulayan Çetinkaya, gelen talepler ve Büyükşehir Yasası nedeniyle yeniden aday olduğunu söyledi.

(FOTOĞRAFLI)