İZMİR Bayraklı Adliyesi’nde taşeron işçilerin bağlı bulunduğu alt yüklenici Zirve Temizlik Şirketi’nin ihaleyi kaybetmesi üzerine geçen cuma günü işten çıkartılan 45 temizlik işçisi ihaleyi kazanan yeni şirket tarafından işe alındı.
Yaşadıkları haksızlığa tepki göstererek “İşimizi geri istiyoruz” diyen işçiler, bugün Adliye C kapısı önünde yaptıkları eyleme, BES İzmir Şube Başkanı Ramis Sağlam ile Çağdaş Hukukçular Derneği işçilerin eylemine katılıp destek verdi. İzmir Adliyesi önünde toplanan işçiler adına basın açıklaması yapan BES İzmir Şube Başkanı Ramis Sağlam, 45 işçinin 11 ile 13 yıldır adliyenin temizlik işlerini yaptıklarını, ihaleyi kaybeden şirketin işçileri işten çıkardığını, yeni firmanın da düne kadar işe almadığını hatırlattı.
Cuma gününden bu yana yaptıkları eylemlerle işçilerin seslerini duyurduğunu ve birlikte mücadele etmenin zaferini aldıklarını belirten Sağlam, dün akşam saatleri itibariyle yeni şirketin yetkilileriyle yapılan görüşmeler sonucunda, 45 işçinin tümünün bu şirkette işe alındığını, bugün Çalışma Müdürlüğü’ne giderek işlemlerini yapacaklarını söyledi. Sağlam, “Bu zafer, birlikte mücadele eden, işi, ekmeği için direnen işçilerin zaferidir” dedi.
Bahri KARATAŞ İZMİR () foto