MANİSA Hayvanları Koruma Derneği Başkanı Reyhan Erbirliler, hayvan barınaklarındaki vahim durumu fotoğraflarla ortaya koyup, belediye başkan adaylarından bu konuda da projeler üretmeleri istedi.
Hayvanseverler yerel seçimlerde belediye başkan adaylarının hayvanlar için de proje üretmeleri için harekete geçti. Manisa Hayvanları Koruma Derneği Başkanı Reyhan Erbirliler başkan adaylarının projeleri arasında hayvanlar için bir şey göremediklerini belirtip, “Bu şehirde sadece insanlar değil, hayvanlarda yaşıyor. Onlar içinde siyasilerden bir hamle bekliyoruz. Manisa büyükşehir oldu. Büyükşehre yakışır bir hayvan hastanesi istiyoruz” dedi.
“6 İLÇEDE BAKIM EVİ YOK”
Belediyelerin hayvanlar için bakım evi kurmak için herhangi bir girişimde bulunmadığını da dile getiren Erbirliler, “Kırkağaç, Gördes, Gölmarmara, Ahmetli, Köprübaşı ve Sarıgöl’de hayvan barınağı olmadığına dikkati çekti. Mevcut hayvan barınaklarının durumlarının ise içler acısı olduğunu açıklayan Erbirliler, şartların çok yetersiz olduğunu ve koşulların belediyelere yakışmadığını kaydetti.
Manisa’daki barınaklarda kendileri tarafından çekilmiş resimleri gösteren Erbirliler, hayvanların pisliğin içinde yaşam mücadelesi verdiğini öne sürdü. Erbirliler, “Barınak kurmakla iş bitmiyor. Oralarda çekilmiş resimleri görüyorsunuz. Hayvanların sineklerin içinde yaşamaya çalışıyor. Bu görüntüler biz sosyal belediyecilik anlayışıyla örtüşmüyor. Bir an önce koşullar iyileştirilmelidir” diye konuştu.
Nermin UÇTU / MANİSA, () Fotoğraflı