CUMHURİYET Halk Partisi (CHP) tarafından İzmir’in Kınık İlçesi’nde, tekrar belediye başkan adayı gösterilmeyen Süleyman Kaya, “Halkın iradesine saygı gösterilmiş olsaydı, CHP şimdiden Kınık’a üçüncü kez bayrağını dikmişti. Kınık halkına yanlış gömlek giydirilmek isteniyor” dedi.
İki dönemdir belediye başkanlığı yaptığı Kınık’ta, CHP tarafından tekrar aday gösterilmemesi üzerine tepkisini dile getiren Süleyman Kaya, Cumhuriyet Meydanı’nda yaklaşık 2 bin kişiye seslenerek gövde gösterisi yaptı. “Kınık’ın kaderini burada 20, İzmir’de ise 5 kişi mi karar verip çizecek? diyen Kaya, “CHP İzmir İl Başkanlığı yetkilileri gelin Kınık’ta araştırın halk kimi istiyor. Kınık halkının gerçeklerinden kaçmayın. Kınık halkına ceza kesmeyin. Kınık halkının iradesine saygısızlık etmeyin” dedi.
“KINIK HALKI, ÖZGÜR İRADESİYLE HAREKET EDER”
Temayül yoklamalarında kendisinin ismi çıkmasına rağmen başka bir partilinin aday gösterildiğini vurgulayan Kaya, milletvekili Alaattin Yüksel’e yüklenip, “Her zaman Kınık'la ilgili genel merkeze yanlış bilgiler iletiyorsunuz. Sayın Yüksel, kendi şirketinizi yönetmiyorsunuz. Kınık halkı da sizin şirketinizin adamları değildir. Kınık halkı, özgür iradesiyle hareket eder. Bunu duyun. Bugün burada toplanmamızın bir tek sebebi var yapılan bu yanlışlığın düzeltilmesi biz CHP'nin zarar görmesini istemiyoruz. Genel başkanımız ve yetkililer televizyonlarda şöyle açıklama yapmıştı, “Kim 1 oy fazla alacaksa bizim adayımız o olacaktır.' Gelin görün ki Kınık'ta kamuoyu desteği yüzde 70 olan belediye başkanı Kaya’yı kenara çekiyorsunuz. Yerine kamuoyu desteği yüzde 15 olan adayı belediye başkanı adayı olarak ilan ediyorsunuz. Bunun etik olan tarafı nedir?” diye konuştu.
“İSTEMEYENLER BELEDİYEDEN FAYDALANAMAYAN RANTÇILAR”
“Kınık halkına saygı duyup, iradesine saygı gösterilmiş olsaydı, şu an seçime girmeden üçüncü dönem CHP bayrağını Kınık Belediyesi’ne dikecekti” diyen Kaya, şunları söyledi:
“Kınık halkına yanlış bir gömlek girdirmek isteniyor. 10 numara yerine 1,5 numara gömlek giydirmeye çalıştınız. Ancak, Kınık halkı bu gömleği giymez. Çocuğun karnı açıkmış çorba istiyor. Ama siz cocuğun önüne oyuncak verip, susturmaya çalışıyorsunuz olur mu? Kınık’ta iki dönemdir belediye başkanlığı yapıyorum. Yağ, şeker, un vardı da helvayı biz mi yapmadık? Yaptık da biz mi yedik? Herşeyi hizmet için Kınık halkına aktardık yandaşlara değil. Beni istemeyen 20 kişi Kınık Belediyesi’nden faydalanamayan rantçılardır. Süleyman Kaya’yı kukla yapacaklar. Onu yap, bunu yapma. Ona ruhsat ver buna verme diyecekler bende Kınık'ta Belediye başkanı olarak dolaşacağım olur mu öyle bir şey? İl yetkililerine ve bölge millet vekiline sesleniyorum. Kınık'ta yanlış insanları dinliyorsunuz yanlış insanların ifadelerine değer veriyorsunuz doğru söyleyenleri partiden kovalıyorsunuz. Siz nasıl CHP’lisiniz.”
Konuşmaları sık sık “Vur vur inlesin Mustafa Moroğlu dinlesin“, “Vur vur inlesin Alaattin Yüksel dinlesin”, “Başkan Kaya, Kınık seninle gurur duyuyor”, “Kınık burada, yönetim nerede?”, “Vur vur inlesin Ali Engin dinlesin”, “Halkçı başkan” sloganları ile kesilen Kaya, dana sonra kendisine desteğe gelenlerle Cumhuriyet Caddesi ve Atatürk Caddeleri’nde yürüyüş yaptı. Belediye önünde son bulan yürüyüşün ardından, kalabalık olaysız şekilde dağıldı.
Cevdet ŞEN / KINIK, () Fotoğraflı ==KUTU== NELER YAŞANMIŞTI?
CHP son PM toplantısanda 11 ilçe adaıy belli olurken, değişim beklenen ilçelerin başında gelen Kınık’te mecvut belediye başkanı Sülayman Kaya ismi onaylanmıştı. Kaya’nın adaylığına PM’de bir çok üye itirazda bulunmuş, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu da “İtirazları yazılı olarak bana bildirin. Bu konuda yetkiyi ben alıyorum' diyerek, Selçuk ve Kınık ilçeleri ile ilgili açık kapı bırakmıştı. Kınık’ta flaş bir gelişme yaşandı, kaya’nın adaylığı geri çekildi. CHP’nin Kınık adayı, İzmir Büyükşehir Belediye başkanı Aziz kocaoğlu, CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin, CHP İzmir Milletvekilleri Mustafa Moroğlu ile Alaattin Yüksel’in desteklediği CHP Kınık eski İlçe Başkanı Mehmet Çetinkaya oldu.