ANTALYA'da Zeynep- Erkan Demirci çiftinin 24 haftalıkken doğan bebekleri Kurtuluş Erkan, Özel Antalya Yaşam Hastanesi'nde gördüğü tedavi sonucu hayata tutundu. Minik Kurtuluş şu an 4,5 aylık ve sağlıklı.

Zeynep Demirci, 3'üncü çocuğuna 24 haftalık hamileyken Özel Antalya Yaşam Hastanesi'nde erken doğum yaptı. Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzm. Dr. Burak Çakçak ve Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzm Dr. Ümid Başer'in kontrolüne alınan ve 750 gram dünyaya gelen bebek, yenidoğan yoğun bakımda tedaviye alındı. 94 gün sonra yaşam mücadelesini kazanan minik bebek hayata tutundu.

Şu an, 4 aylık olan bebeklerinin doktorları tarafından sağlıklı olduğunun belirtildiğini söyleyen Zeynep Demirci, “Erken dünyaya gelince bebeğimizi kaybetme korkusu yaşadık. Ama 84 gün sonra yoğun bakımdan çıkınca çocuğumuzu yeni bulmuş gibi olduk. Doktorlarımız çok ilgilendi. Kurtuluş Erkan 4,5 aylık oldu. Şu an kontrollere geliyoruz. Herşeyden çok memnunuz" dedi.

Hastaneden, 1830 gramla taburcu olan Kurtuluş Erkan bebeğin aktif bir sorunu olmadığını dile getiren Uzm. Dr. Burak Çakçak, “Bebeğimiz doğduktan sonra 1,5 ay solunum cihazında kaldı. Retinopati açısından göz değerlendirmesi normal. Ultrasonogrofik değerlendirmeler normal. Şu an aktif bir sorunu yok. Anne sütü ile besleniyor. Şimdi 4.5 aylık ve 3400 gr sağlıklı bir bebek" diye konuştu. (FOTOĞRAFLI)