MANİSA Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu’nun verdiği yüzde 50 hibe desteği ile 33 çiftçi traktör sahibi oldu.
Manisa’da Avrupa Birliği Fonları’ndan yararlanarak proje çağrısı yapan ve hibe desteğinde bulunan Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu 33 çiftçiyi traktör sahibi yaptı. Manisa Belediyesi Fuar Merkezi’nde düzenlenen traktör teslim törenine Manisa Valisi Abdurrahman Savaş, AK Parti Manisa Milletvekili ve Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hüseyin Tanrıverdi, TKDK İl Koordinatörü Ahmet Işık, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Hasan Çebi ve hibe desteği almaya hak kazanan proje sahipleri katıldı. Törende konuşan İl Koordinatörü Ahmet ışık, Manisa’nın 2013 yılında 9 milyon 365 bin liralık hibe desteği almaya hak kazandığını belirterek, “11. Başvuru çağrı döneminde ise TKDK Manisa il Koordinatörlüğü 285 proje ve toplam yatırım bedeli 82 milyon 800 bin TL olan rekor sayıda başvuru kabul etti. Bu 37 projenin 10 tanesi büyük projedir. Ayrıca 2013 yılında traktör ve tarım alet-ekipmanları içeren 27 adet küçük projede incelenip hibe almaya hak kazandı” dedi.
YÜZDE 50 HİBE
Törende Akhisar, Alaşehir, Demirci, Gördes, Kırkağaç, Köprübaşı, Kula, Selendi, Saruhanlı ve Salihli’den 33 çiftçiye traktör verildiğini kaydeden Işık, traktörlerin yarı bedelinin hibe desteği ile karşılandığını ifade etti. Işık, “Burada bulunan çiftçilerimizden belki de hayatında ilk defa traktör sahibi olacak olanlar var. Bize ’Bu hibe fonları olmasa bizim imkanlarımızla 0 km bir traktör alma olanağımız yoktu’ dediklerinde biz büyük bir mutluluk yaşadık” diye konuştu. Törende konuşan Manisa Valisi Abdurrahman Savaş ve AK Parti’li Hüseyin Tanrıverdi, üreticileri hibe desteklerinden yararlanmaları çağrısında bulundu. Sarımsak üretimi projesi ile TKDK’ya başvuran kadın çiftçi Meryem Ay da son model traktörüne kavuştu.
MANİSA, () Fotoğraflı