Facebook’un 2014 yılında 19 Milyar dolar ödeyerek satın aldığı popüler mesajlaşma uygulaması WhatsApp, iPhone için güncellendi. iOS'ta iPhone'larda çalışan uygulamanın güncellemesi üç farklı yenilik sunuyor.

Facebook’un sahibi olduğu Instagram ve Facebook Messenger gibi uygulamalarda gördüğümüz hikayeler ve benzeri özelliklerle uygulama zaten Snapchat’e benzemişti. Şimdi gelen 3 yeni özellik arasında fotoğraf filtre özelliği de var ki bu daha önce Snapchat ve Instagram'da tanıştığımız özelliklerden...

WhatsApp Messenger daha önce Snapchat’in hikayeler bölümünü tıpkı Facebook ve Instagram’da olduğu gibi uygulamaya dahil etmişti. Bu güncelleme ile fotoğraf paylaşımının çok yoğun yapıldığı bir platformda filtreler daha fazla kullanımın yolunu açacak. 

Güncelleme ile bir fotoğraf seçip yukarı doğru kaydırdığınızda, filtreler altta beliriyor ve seçtiğiniz filtre fotoğrafa anında uygulanıyor. Tıpkı diğer popüler sosyal medya uygulamalarında olduğu gibi. Bunun yanı sıra bundan böyle iPhone kullanıcıları aynı kişiden birden fazla fotoğraf fotoğrafı peş peşe aldığında, bunlar tek bir mesajda, albüm şeklinde görüntüleniyor. Bu, fotoğraf organizasyonunu ve bir mesaj içinde veya özellikle grup içerisinde fotoğraf yığınlarının yukarıdan aşağıya ekranı kaplamasını engelliyor.

Habertürk'te yer alan habere göre 2.17.31 sürümündeki yeniliklerden bir diğeri ise yeni cevaplama kısayolu. Bu yeni yöntemle herhangi bir mesajı yanıtlamak için sağa kaydırıyorsunuz ve yazmaya başlayabiliyorsunuz.

134 MB boyutunda olan güncelleme ile uygulamaya gelen bu özellikler ilk etapta yalnızca iPhone’larda olacak. Güncelleme ile özelliklerin Android’e de geleceği belirtiliyor ancak bunun ne zaman olacağı henüz açıklanmadı. Ancak son birkaç güncellemede görülen donma ve kapanma sorunlarının bu güncellemenin ardından devam ettiği görülüyor. Uygulamanın eskisi kadar stabil çalışması için yakın zamanda hata ayıklama için yeni bir güncellemesi veya iOS 11 geçişi beklenebilir. 

2.17.31 Sürümündeki Yenilikler

  • Medyalarınıza renkli filtreler ekleyin. Yeni bir fotoğraf çekin veya var olan fotoğraf, video veya GIF'lerden seçip ekranı parmağınızla yukarı kaydırarak filtre uygulayın
  • Aynı kişiden arka arkaya birkaç fotoğraf aldığınızda artık bir albüm olarak gruplanacaktır.
  • Yeni cevaplama kısayolu: Herhangi bir mesajı hızlıca yanıtlamak için parmağınızla sağa kaydırın.