Dünyanın en yaygın akıllı telefon uygulamalarından WhatsApp'a erişim sorunu yaşandı. İşte WhatsApp erişim sorunu ile ilgili detaylar...

Whatsapp'a erişim sağlanamadı (Whatsapp çöktü mü?)

Dünya genelinde en yaygın iletişim aracı olan WhatsApp'ta bağlantı sorunu yaşandı. Avrupa ülkelerinde etkili olan erişim sorunu, Türkiye'de de bazı illerde yaşandı.
 

WHATSAPP ERİŞİM SORUNU DÜZELDİ


WhatsApp'ta bir süredir erişim sorunu yaşandı. Saat 11.10'dan itibaren WhatsApp'ta bağlantı sorunu yaşayan vatandaşlar, 'WhatsApp çöktü mü' sorusunu sormaya başladı. Erişim sorunu Avrupa ülkelerinde yaşanırken, Türkiye'de de birçok ilde bağlantı sorunu görüldü. Yaklaşık 1 saat süren erişim sorunu düzeldi.


BTK BAŞKANI AÇIKLAMA YAPTI


Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) Başkanı Dr. Ömer Fatih Sayan, Twitter'dan WhatsApp servisindeki sorunun düzeldiğini açıkladı. Sayan yayınladığı mesajda, 'Whatsapp servisindeki global problemin çözüldüğü raporlanmıştır. Whatsapp 45 dakikalık kesintinin ardından servise devam etmektedir.' dedi.




Canlı hata haritasına ve dünya basınındaki bilgilere göre, Türkiye ve Avrupa'nın dışında Hindistan ve Güneydoğu Asya'daki bazı ülkelerde WhatsApp çöktü.


WHATSAPP'TAN AÇIKLAMA 


WhatsApp sözcüsü konuyla ilgili, servislerinin kesildiğinin farkında olduklarını ve sorunu mümkün olan en kısa sürede çözmeye çalıştıklarını açıklamıştı