SAKARYA Üniversitesi Robot Topluluğu (SAÜRO), İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü (İYTE) Kampüsü’nde bir Türkiye şampiyonluğu ve bir de Türkiye 3’üncülüğü kazandı.
İzmir'de  düzenlenen yarışta Sakarya Üniversitesi Robot Topluluğu (SAÜRO), 250'nin üzerinde proje, 750'nin üzerinde yarışmacı ve binin üzerinde katılımcının iki gün boyunca kıyasıya yarıştığı etkinlikte üç farklı kategoride katıldığı yarışmada 'Çoklu Mini Sumo' kategorisinde Türkiye şampiyonu, 'Yap Tasarla Yarıştır' kategorisinde de Türkiye 3’üncüsü oldu.
'Çoklu Mini Sumo' kategorisinde son beş takım arasına giren SAÜRO ekibi, takımlar arasında yapılan lig sonucu sadece bir beraberlik alarak namağlup şampiyonluğunu ilan etti. SAÜRO ekibi, kuralının 'dışarıdan hiçbir malzeme getirmeden istenilen robotu verilen malzemeler ile 24 saat içinde yapmak' olan 'Yap Tasarla Yarıştır' kategorisinde de diğer üniversite topluluklarına ve aynı zamanda lise ile üniversite hocalarına karşı yarışarak Türkiye 3’üncüsü oldu.
Sakarya Üniversitesi’ni başarılı bir şekilde temsil etmenin gururunu yaşadıklarını belirten SAÜRO Başkanı Erdi Demir, 'Yap Tasarla Yarıştır' kategorisinde tecrübesizlikten dolayı 3’üncülükle yetinmek zorunda kaldıklarını ve gelecek yıl hedeflerinin kesinlikle birincilik olduğunu söyledi.