İZMİR’deki Yaşar Üniversitesi’nin Mimarlık Fakültesi öğrencisi İdil Kantarcı, Hollanda’da düzenlenen, 'Geleceğin Televizyonu Tasarım Yarışması'nda 3’üncü oldu.
Bu yıl içinde aldığı 'Lufthansa Geleceğin El Bagajı Uluslararası Tasarım Yarışması' ikincilik ve 'Uluslararası Asansör Tasarım Yarışması' üçüncülük ödülleriyle dikkat çeken Yaşar Üniversitesi Mimarlık Fakültesi 2’nci sınıf öğrencisi İdil Kantarcı, bu kez de Philips TV Geleceğin Televizyonu Tasarım Yarışması’nda 3’üncü oldu. Türkiye’den 64 üniversite öğrencisinin başvurduğu yarışmada derece alan İdil Kantarcı bu ay Hollanda’da düzenlenecek 'Dutch Dizayn Haftası'na katılma hakkı kazandı.
Yarışmanın ardından Amsterdam Philips Tasarım Stüdyoları'nı gezme fırsatını da yakaladığını belirten İdil Kantarcı, üç boyutlu görüntü tekniğini temel aldığı televizyon tasarımını şöyle anlattı:
“Tasarımımda lazer ışınlarına dayanılarak gerçekleştirilen ve 3 boyutlu görüntü veren holografi tekniğini temel aldım. Yani geleceğin televizyonunu dikey bir ekran olarak değil, 360 derecelik görüntü veren bir şekilde tasarladım. Klasik kumanda anlayışını da bir kenara bırakarak akıllı telefonlara yüklenecek aplikasyonla senkronize olan bir kumanda tasarladım. Kablosuz enerji imkanı sağladığı için izleyiciye kullanım kolaylığı sağlayan tasarımda ayrıca çevre dostu titanyum ve cam malzemelerini kullandım.”
İdil Kantarcı’nın tasarımı kasım ayında düzenlenecek İstanbul Design Week'te de sergilenecek.