ANTALYA'da, 13 ülkeden yaklaşık 400 öğrencinin katılımıyla bu yıl 5'inci kez düzenlenen Uluslararası Bilim Olimpiyatları başladı.
Antalya'da turizm sektörüne yüksekokul düzeyinde eğitimle kalifiye personel yetiştiren Antalya Turizm Akademisi'nce, Rusya Federasyonu Antalya Başkonsolosluğu, Tez Tour, Antalya Valiliği'nin destekleriyle 5'inci Uluslararası Bilim Olimpiyatları başladı. 10 Kasım'a kadar sürecek olimpiyatlara Rusya, BDT, Baltık cumhuriyetleri ve Türkiye'den ilkokul 3-4, orta ve lise 5-11 sınıf seviyesinde yaklaşık 400 öğrenci katılıyor. Bilim olimpiyatlarında öğrenciler matematik, İngilizce, Türkçe, Rusça, fizik, kimya, coğrafya ve biyoloji dallarında yarışıyor.
OLİMPİYAT ATEŞİ YAKILDI
Lara Kervansaray Hotel'de açılışı yapılan bilim olimpiyatlarına katılan ülkelerin bayprakları ve her ülke adına meşalelerle olimpiyat ateşi taşındı. Törene Rusya Antalya Konsolosu Alexey Shivanov da katıldı. Dans gösterilerinin katılımcı ülke ve okulların tanıtımı yapıldı.
ANTALYA'YI TANIYACAKLAR
Fizik, kimya ve coğrafya dallarındaki yarışmalarla başladığı olimpiyatlarda misafir öğrenciler bazı Türk okullarını ziyaret edecek. Antalya'da deniz ve güneşin tadını çıkarma fırsatı da sunulacak öğrencilere Perge, Aspendos gibi tarihi değerler gezilerle tanıtılacak. Ayrıca tabiat alanlarında çeşitli sportif etkinlik ve yarışmalara da yer verilecek.
KÜLTÜRLERARARASI İLETİŞİM
Öğrencilerin yaratıcı düşünmesini desteklemek ve geliştirmek, onları bilimsel araştırmacı etkinliğe yöneltmek amacıyla reSmi dil Rusça olarak düzenlenecek olimpiyatlara ilişkin bilgi veren Antalya Turizm Akademisi sahibi Victor Bikkenev, Rusça ve diğer yabancı diller, matematik, turizm ve diğer birçok alanda bilgi ve deneyim değişimi sağlandığını söyledi.
Farklı ülkelerden gelen gençler arasında kültürlerarası iletişimi daha etkin kılmayı da hedeflediklerini belirten Bikkenev, katılımcıların Türk eğitim sistemini de tanıma fırsatı bulacaklarını dile getirdi.