Hümeyra PARDELİ/ ERZURUM, (DHA)- ERZURUM 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen FETÖ davasında tanık olarak ifadesine başvurulan örgüte ait yurtlarda kalan öğrencilerden H.K., "Dershane döneminde ve sonrasında polislik için hazırlanan öğrenciler için daha önce çıkmış sorular, çıkabilecek soruları veriyorlardı. İzmir'de FETÖ'ye ait Körfez Dershanesi'ne gittim. İzmir Torbalı'da Akıncılar Hacker Grubu'nun başındaki kişi, polislik için bize ders veriyordu. Ben iki sene sınava girdim ancak mülakatta elendim" dedi.
FETÖ'ye ait Özel Fecir Yüksek Öğretim Kız/Erkek Öğrenci Yurdu'nda 2011-2013 yılları arasından Müdürlük yapan Önal C., tutuklanarak cezaevine kondu. Örgütün kriptolu haberleşme programı ByLock kullanıcısı olduğu tespit edilen Önal C. hakkında 'silahlı terör örgütüne üye olmak' suçundan 15 yıla kadar hapis cezası istemi ile dava açıldı. 
Erzurum 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde kabul edilen dava iddianamesinde bilgi sahibi olarak yurtta kalan öğrencilerin ifadelerine başvuruldu. 2011-2012 yılları arasında Önal C.'nin müdürlük yaptığı yurtta kaldığını anlatan H.K. üniversite kazanan öğrencileri, birkaç ili bir araya getirerek okulu kazandıkları şehre bir hocanın götürdüğünü söyledi. Yurtta kaldığı dönemde Kurban Bayramı'nda memleketine gidemediği için Erzurum'da kaldığına işaret eden H.K. ifadesinde şunları anlattı:
"Davut abi, kurban kesmiş kişiler ile görüşüyordu. 'Fetullah Gülen yurtları için, Gülen cemaati için kurban derisi topluyoruz' diyorlardı. Vatandaşlar da veriyordu. Biz de arabaya yüklüyorduk. Bu işten dolayı bizim maddi bir menfaatimiz yoktu. Kaldığım Fecir Öğrenci Yurdu daire şeklindeydi. Her dairenin 1 abisi vardı. Abi dediğim kişi cemaat ile içli dışlı olan, üst sınıf öğrencilerdi. Bu kişiler yurt ücretini daha az ödüyorlardı. Bu abilerin görevi yurt idaresinin talimatlarını uygulatmaktı. Genellikle Cuma günleri namazdan sonra tüm yurta kalanlarla sohbetler yapılıyordu. Cemaatin saygı duyduğu ve büyük abi denilen kişiler bu sohbetlere geliyordu.Fetullah Gülen'in başından geçen olayları anlatıyorlardı. İzmir'de FETÖ'ye ait Körfez Dershanesi'ne gittim. Dershane döneminde ve sonrasında polis okulu için hazırlananlananlara daha önce çıkmış ve  çıkabilecek soruları veriyorlardı. İzmir Torbalı'da Cyber Warrior Akıncılar Hacker grubunun başındaki kişi, polislik için bize ders veriyordu. Bu anlattığım olay Körfez Dershanesi'nde olmuştu. Ben iki sene sınava girdim ancak mülakatta elendim. Sınava giren arkadaşlarımın çoğu kazandı. Yurttan çıkmamın en önemli nedeni herkesin bir kod isminin bulunmasıydı. Ortada bir yanlışlık olmasa kod isme gerek olmayacağını düşündüğüm için yurt ile ilişkimi kestim. Cemaatin yardımdan çok amaçları paraydı. Parayı verdikten sonra en önem verdikleri uygulamalardan bile muaf tuttukları öğrenciler oluyordu. Bu sebepler parasız hiç kimseyi barındırmazlar."