Güney Koreli teknoloji şirketi Samsung'un yeni mobil telefonu Galaxy Note 7'nin arızalı pil sorunu nedeniyle dünya çapında başlanan değiştirme operasyonu devam ediyor.
Türkiye'de Arızalı Samsung Note 7'ler Geri İade Edilmedi
Koreli yetkililer değiştirme konusunda ilerleme kaydettiklerini belirterek dünya çapında satılmış olan 2.4 milyon Note 7'nin büyük bir kısmının değiştirildiğini duyurdu. Habertürk'ten Mahmut Sancak'ın haberine göre diğer yandan pilleri güncellenmiş ve alev alma tehlikesi ortadan kaldırılmış yeni nesil Note 7'lerin satışına ise Güney Kore'de başlandı. Avrupa'da ise bu tarihin 28 Ekim olması bekleniyor.

TÜRKLER DEĞİŞTİRMEDİ!

Bu arada arızalı pillere sahip Samsung Note 7'lerin Türkiye'de de toplanma işlemine devam ediliyor. Yapılan açıklamalara göre Türkiye'de şu ana kadar satışı yapılan Note 7'lerin sadece yüzde 10'u değişim için kullanıcılar tarafından geri getirildi.

Yetkililer satışı Türkiye'de yapılmış Note 7 kullanıcılarına tüm iletişim kanallarından faydalanılarak bilgilendirmede bulunulduğunu hatırlatarak geri dönüşlerin düşük seviyede kalmasından yakındı. Samsung Türkiye'den yapılan açıklamada, değişim sürecinin son derece hızlı ve zaman kaybına neden olmadığının altı çizilerek değişimin tüm yetkili Samsung bayilerinde veya servis noktalarından yapılabildiğine işaret edildi.

GÜNCELLENMİŞ NOTE 7'LER GELİYOR

Diğer yandan pilleri güncellenmiş yeni nesil Note 7'lerin Türkiye satışlarının ise ekimin ikinci yarısından itibaren başlayacağı belirtildi.

ARIZALI NOTE 7 NASIL ANLAŞILIR

Pil sorunu yaşayan Galaxy Note 7'leri üç adımda kolayca belirleyebilirsiniz. Bunlardan ilkini doğrudan telefonun ekranında görmek mümkün.

Buna göre pilleri güncellenmiş Note 7'lerin pil göstergeleri yeşil yanar hale getirildi. Pil arızası olan bir telefonu ayırt etmenin ikinci bir yolu da kutunun üzerindeki işaret.

Buna göre pili güncellenmiş yeni Note 7'lerin kutusunun üzerindeki barkodda yer alan siyah bir kutucuk cihazın pilinin güncellendiğini gösteriyor. Cihazınızın arızalı bir pile sahip olup olmadığını anlamanın en sağlam yolu ise doğrudan telefonun IMEI numarasını sorgulamaktır.

Cihazın şasi numarası olarak da adlandırılan bu 15 haneli rakamı cihazınızda "Uygulamalar - Ayarlar - Cihaz hakkında - Durum - IMEI bilgisi" menüsünde bulabilirsiniz.

Bu numarayı daha sonra www.samsung.com/tr/ home/ adresinde özel olarak hazırlanmış IMEI sorgulama sayfasında kullanabilirsiniz. Eğer arıza görünüyorsa hemen gidip yenisiyle değiştirin.



UCUZ NOTE 7'LERE DİKKAT!

Özellikle yurtdışından alınmış telefonlarda bu IMEI sorgulaması büyük kolaylık sağlayacaktır. En önemli uyarımız ise bundan sonra alacağınız Note 7'lere yönelik olacak.

Dubai, Çin ve Hong Kong gibi serbest ticaret bölgeleri olan ülkelerde şu sıralar pilleri arızalı olan Note 7 telefonlarının çok ucuza satılma riski var.

Bu tür ucuz tekliflere şüpheyle yaklaşın. Satın alma kararından önce en azından kutu üzerindeki işarete bakın. Eğer satın alırsanız hemen orada kutuyu açıp yeşil ışık ve IMEI testini yapın.