Taylandlı iki yaşındaki Matheryn Naovaratpong ocak ayında beynindeki tümör yüzünden yaşamını yitirdi. Küçük çocuklarda çok ender görülen bir kanser türüne yakalanan küçük kızın beyninde 11 santimetre büyüklüğünde bir tümör bulundu.

12 kere beyin ameliyatı, 20 kere radyasyon tedavisi ve kemoterapi uygulanan Naovaratpong bütün çabalara rağmen beyninin sol kısmının yüzde 80’ini kaybetti. Genç yaşta kızlarını kaybeden aile, ABD’nin Arizona merkezli Alcor firmasına başvurarak kızlarının dondurulmasını talep etti. Tıp dünyasında bir ilke imza atan firma, dünya üzerinde en genç bireyin dondurulmasını sağladı. Özel makinelerin kullanıldığı dondurulmuş bir yatağa yatırılan Naovaratpong’un vücut sıcaklığı iki hafta içerisinde eksi 196 dereceye kadar düşürüldü.
200 bin sterlin

Küçük kızın ailesi şimdi büyük bir umutla tıbbın gelişeceği günü bekliyor. Aile, kızlarının tekrar hayata döndürülme ihtimaline karşılık 200 bin sterlini gözden çıkardı.  Doktorlar, kızın beynini vücudundan ayırmadan dondurma yöntemini tercih ettiklerini ve uyandırılması konusunda umutlu olduklarını belirtiyor. Dünyada bir ilki gerçekleştiren Alcor firması, insanları dondurma yöntemi üzerinde geniş çalışmalara imza atıyor.