ABD ve İngiltere'nin devre soktukları elektronik cihaz yasağına karşı Türk Hava Yolları’nın (THY) mücadelesi sürüyor.

THY'den yasağa karşı yeni atak

İŞ BİRLİĞİ ARTTIRILDI

THY, kabin içi eğlence yazılımı ve tablet satın aldığı HAVELSAN ile iş birliğini arttırdı. Bu alandaki birlikteliğin daha da ivme kazanmasını değerlendiren HAVELSAN Genel Müdürü Ahmet Hamdi Atalay, THY Teknik ile birlikte kabin içi eğlence sistemleri ile ilgili kapasite ve yetenek artırımı için çalışmalara başladıklarını ifade etti.

TABLET TABANLI EĞLENCE SİSTEMİ

Amerika ve İngiltere’nin Türkiye’den yapılan uçak seferlerinde cep telefonu dışındaki elektronik cihazların kabinde taşınmasına ilişkin yasağını hatırlatan Atalay, yasak dolayısıyla THY’nin kablosuz ve tablet tabanlı eğlence sistemlerine ağırlık verdiğini söyledi.

HAVELSAN olarak, THY filosu için kabin içi eğlence sistemi üretimi yaptıklarını anlatan Atalay, elektronik cihaz yasağı öncesinde THY’ye uçaklarda yolculara dağıtılmak üzere 900 adet kabin içi eğlence içeriklerinin yüklü olduğu tablet teslim ettiklerini kaydetti.

SİVİL HAVACILIKTA BİR İLK

Geliştirilen bu sistemlerin Türk sivil havacılığı açısından da bir ilk olduğunu vurgulayan Atalay, şunları kaydetti:

“İlk kez Boeing ve Airbus uçakları için uluslararası standartlarda sertifika sahibi elektronik ve akıllı bir sisteme sahip olmanın gururunu yaşıyoruz. Kabin içi eğlence sistemleri mevcut piyasa ürünlerinden pozitif olarak ayrışıyor. Bizim geliştirdiğimiz sistem; yolcular, bakım personeli ve mürettebat için kullanıcı dostu.”