Buzullar üzerinde inceleme yapan Kanada'nın Laval Üniversitesi'nden araştırmacılar, şişeyi, Ward Hunt Adası'ndaki bir buzulda bir taş yığının altında buldu. ABD'li Jeolog Paul T. Walker tarafından yazılan mesajda, şişenin saklandığı taş yığınının buzulun kenarından 51 metre uzakta olduğu ve mesajı bulan kişinin bu mesafeyi yeniden ölçerek elde ettiği sonucu Walker ve meslektaşı Albert Crary'e göndermesi isteniyor.

Laval Üniversitesi'nden Dr. Warwick Vincent, şişeyi geçen yaz bulduklarını Halifax'ta geçen hafta düzenlenen bir bilim konferansında açıkladı. Medyaya konuşan Vincent, mesajda istenen ölçümü yaptıklarını ve 51 metre olan mesafenin 122 metreye çıktığını belirtti. Buna göre buzul 54 yıl içinde 71 metre eridi.

Vincent, ABD'li bilim insanlarının 1950'lerde, uydu telefonu ve navigasyon teknolojisinin olmadığı bir dönemde, inanılmaz cesaret göstererek buzulda araştırma yaptıklarını ifade etti. Vincent, şişenin bulunduğu yerin Kuzey Amerika'nın en kuzey ucunda yer aldığını ve buradaki ortalama ısının eksi 18 derece olduğunu belirtti. Yıllar öncesine ait böyle bir verinin oldukça değerli olduğunu belirten Vincent, 1950'lerde buzulların erimesinin 'düşünülemez' olduğunu ifade etti.
Walker, mesajı yazdığı tarihte 20'li yaşlardaydı. Aynı yıl, aynı bölgede araştırma yaparken fenalaşan Walker, hastanede hayatını kaybetmişti.

Şişe, bulan kişinin mesajın bulunduğu yer ve buzulun kenarı arasındaki mesafeyi ölçmesini isteyen benzer bir mesaj yazılarak yeniden eski yerine konuldu.