İngiliz Virgin Group’un patronu Richard Branson, uzay yolculuklarından sonraki projesinin Mars'a bir otel yaptırmak olduğunu duyurdu.
 
Branson'un uzay yolculuğu seferleri düzenlemek için kurduğu Virgin Galactic şirketi bu yıl uzay seyahatlerini başlatıyor. SpaceShipTwo adlı mekik ve bu mekiği fırlatacak olan jet WhiteKnightTwo ile katılımcılar 360 bin feet (110 kilometre) yükselerek atmosferin dışına çıkacak. Yaklaşık 5-6 dakika yerçekimsiz ortam deneyimini yaşayacak ve dünyayı uzaydan izleyecekler. Her koltuk için bilet fiyatı 250 bin dolar olarak belirlendi. Yolculuğun 2009'dan bu yana gerçekleştirilmesi planlanıyordu. Son açıklamaya göre 3 ay içerisinde gerçekleşecek ve ilk ticari uzay gezisi olarak tarihe geçecek.
 
İngiliz bir televizyon programına katılan Richard Branso , Virgin Galactic uzay yolculuğu başarılı olursa uzaya yatırımlarını artıracağını belirterek, “Eğer yeterli sayıda insan uzaya çıkmak isterse, uzayda Virgin otelleri yapmaya, Mars’a seyahatler düzenlemeye, Mars’ta koloni kurmaya başlayabiliriz. İçindeki madenleri çıkarmak için göktaşlarını dünyaya doğru çekebiliriz” dedi.
 
Birçok ünlü isim şimdiden biletleri için yerini ayırdı bile... Tom Hanks, Angelina Jolie, Leonardo Di Caprio ve Justin Bieber seyahat bileti için para ödedi ve Paris Hilton, Stephen Hawking gibi isimler de katılmak istediğini duyurdu. (Vivahiba / Naz Kip) 
 
Richard Branson, SpaceShipTwo, WhiteKnightTwo ve ekibi :