Google Allo yanıt vermenizi daha kolaylaştırıyor ve siz yolda bile olsanız sohbeti sürdürmenizi sağlıyor. Akıllı Yanıt özelliği sayesinde mesajlara sadece bir dokunuş ile karşılık verebilir, örneğin arkadaşınızın “yolda mısın?” sorusuna hızlıca “evet” yanıtı gönderebilirsiniz. Akıllı Yanıt, Google Allo'da gönderilen fotoğraflar için tam da sizin stilinize uygun yanıtlar da önerebiliyor.
FOTOĞRAF, EMOJİ VE ETİKETLER
‘Gönder’ butonunda parmağınızı sadece aşağı ya da yukarı hareket ettirerek sohbete emojiler ekleyebilir ya da metin boyutunu kolayca ayarlayabilirsiniz. Google Allo'nun içerdiği 25'ten fazla özel etiket paketi için Google dünyanın çeşitli yerlerindeki bağımsız sanatçılarla ve stüdyolarla işbirliği yaptı.
GOOGLE ASİSTAN
Google Allo, Google Asistan ile tanışacağınız ilk yer. Google Asistan, Google ile sohbet etmenizi, sorular sormanızı, doğrudan sohbetiniz sırasında işlerinizi yürütebilmenizi sağlıyor. Artık bir adresi kaydetmek, favori YouTube videounuzu paylaşmak ya da yemek mekanı seçmek için arkadaşlarınızla sohbetinize ara vermek zorunda değilsiniz.
Sorularınızı yanıtlaması için Google Allo'da asistanınızla birebir sohbet edebilir ya da ne zaman ihtiyaç duyarsanız @google yazarak Google Asistan'ı arkadaşlarınızla sohbetlerinize dahil edebilirsiniz.
GOOGLE ALLO'DA ASİSTAN İLE NELER YAPILABİLİR?
Haber, hava durumu, trafik, spor ya da uçuş bilgileriniz gibi sizin için önemli olan en güncel bilgilere ulaşabilirsiniz.
Allo'da Google Asistan'dan civarınızdaki iş yerlerini ve mağazaları, eczaneleri, bankaları veya ATM'leri, benzin istasyonlarını, otoparkları veya manavları bulabilirsiniz.
Google Asistan, ile arkadaşlarınızla geceyi planlayabilir, seyahat noktalarını, uçuşları ve otelleri araştırabilirsiniz.
Google Allo uygulaması şimdilik akıllı yanıt özelliği dışında Türkçe olarak kullanılabiliyor, Google Asistan ise başlangıçta İngilizce olacak ancak sonra diğer dillerin eklenmesi de bekleniyor.
UÇTAN UCA ŞİFRELEME ALLO’DA DA VAR
Google Allo'daki tüm sohbetler Transport Layer Security (TLS) gibi endüstri standardı teknolojilerle şifreleniyor. Chrome'da olduğu gibi, Google Allo'da da bir size özel pencere (Incognito) modu sunuluyor. Mesajlar uçtan uca şifrelenirken, gizli bildirimler ve belirli sürelerde mesajın otomatik olarak silinmesi gibi ek gizlilik özelliklerine de sahip oluyor.